Softox får ny fungerende direktør og ansetter ny finansdirektør

Christian Harstad blir fungerende administrerende direktør i Softox. Finansdirektør Kristine Rød slutter, og etterfølges av Harald Sætvedt. 
ENDRER LEDELSEN: Geir Almås, konsernsjef i Softox, har ansatt Christian Harstad og Harald Sætvedt. | Foto: Softox
ENDRER LEDELSEN: Geir Almås, konsernsjef i Softox, har ansatt Christian Harstad og Harald Sætvedt. | Foto: Softox

Christian Harstad startet som prosjektdirektør for Softox Defence Soutions AS i september. Harstad, som har en lang militær karriere - inkludert tjeneste som ubåtkommandør og roller i de norske spesialstyrkene, US Joint Forces Command, US Naval War College, Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet - blir nå fungerende administrerende direktør i Softox. 

Behandling av kroniske sår

Geir Almås, som nylig trakk seg nylig som administrerende direktør og gikk inn i rollen som styreleder, uttaler i en melding at han er trygg på at Harstad er en meget god kandidat for jobben. 

– Vi er henrykte over å ha rekruttert ham til å lede selskapet når det tar fatt på sine neste strategiske skritt for samarbeid med store forsvarsinstitusjoner, inkludert European Defence Fund (EDF) og US Naval Medical Research Center. 

Christian Harstad uttaler at han har tro på selskapets strategi: 

– I infeksjonssykdomssegmentet har vi etablert oss som en av hovedteknologiene i et konsortium med støtte fra EU, mens vi jobber sammen med US Naval Medical Research Center om utvikling av behandling for kroniske sår. Med partnere som disse har vi posisjonert selskapet godt og lagt grunnlaget for å bringe svært viktige kapasiteter til det militære og sivile markedet, sier Harstad. 

Ny finansdirektør

Harald Sætvedt blir ny finansdirektør etter Kristine Rød, som slutter for å gå videre med nye muligheter i selskapet. Han har jobbet med Softox om strategiske spørsmål i to år og kjenner selskapet godt, skriver selskapet i meldingen. 

– Med Sætvedts solide erfaring fra internasjonal corporate finance, Harstads internasjonale ledererfaring i tillegg til støtte fra det nye styret, føler vi oss sikre på at selskapet skal klare sin planlagte internasjonale reise. Samtidig vil jeg også takke Kristine Rød for hennes bidrag og engasjement for Softox og ønsker henne alt godt for fremtiden, sier Geir Almås, konsernsjef i Softox.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev