Softox ser lyst på biofilm-sårbehandling etter første studie

– Resultatene gir tydelig uttrykk for at sårbehandlingen vår er trygg og godt tolerert av pasienter og reduserer den totale bakterielle belastningen i sår, sier medisinsk direktør i Softox Thomas Bjarnsholt. 
PARTNERJAKT: Softox og medisinsk direktør Thomas Bjarnsholt Softox er nå på jakt etter en strategisk partner for å videreutvikle selskapets sårbehandlingsprodukt. | Foto: Softox
PARTNERJAKT: Softox og medisinsk direktør Thomas Bjarnsholt Softox er nå på jakt etter en strategisk partner for å videreutvikle selskapets sårbehandlingsprodukt. | Foto: Softox

Softox har nå ferdigstilt sin fase 1-studie på såbehandlingsproduktet Softox Biofilm Eradicator (SBE) som kan brukes til å behandle kroniske sår.

Resultatene gir grunn til optimisme, ifølge en pressemelding fra selskapet.

SBE ble gitt til pasienter med kronisk bensår. Behandlingen ble godt tolerert hos deltagerne, som ikke opplevde ulik grad av smerte sammenlignet med deltagerne som fikk placeboet Saline.

Behandlingen reduserte konsekvent det totale bakterieantallet i såret sammenlignet med tidligere behandling. Det ble observert en doseavhengig reduksjon i sårstørrelsen i gruppen som fikk flere doser, ifølge meldingen. 

Studien skal ha gitt bevis på at sårarealet kan bli redusert med et sted mellom 24 og 36 prosent etter fem dagers behandling.

Vil ha strategisk partner

Medisinsk direktør Thomas Bjarnsholt sier at pressemeldingen at det er avgjørende å utvikle nye og innovative måter å behandle bakterieinfeksjoner på for å unngå antimikrobiell resistens. 

– Resultatene gir tydelig uttrykk for at sårbehandlingen vår er trygg og godt tolerert av pasienter og reduserer den totale bakterielle belastningen i sår, og i siste instans kan lege sår.

– Dataene gir sammen med tidligere kliniske studier bevis for at teknologien kan brukes som en potensiell behandlingskandidat for pasienter som lider av kroniske sår over hele verden, sier medisinsk direktør Thomas Bjarnsholt. 

Softox er nå på jakt etter en strategisk partner for å kunne videreutvikle produktet slik at det kan brukes på flere akutte og kroniske indikasjoner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også