Ultimovacs teller ned til mars - har penger ut året

Kreftvaksineselskapet har 267 millioner kroner igjen på konto, og venter spent på topplinjeresultatet fra føflekkreft-studien INITIUM som er få uker unna. 
FORVENTNINGSFULL: Administrerende direktør Carlos de Sousa går spennende tider i møte når de første resultatene fra INITIUM-studien kommer. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
FORVENTNINGSFULL: Administrerende direktør Carlos de Sousa går spennende tider i møte når de første resultatene fra INITIUM-studien kommer. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Driftsunderskuddet til Ultimovacs var 60 millioner kroner i fjerde kvartal og 216 millioner i hele 2023. Det samlede underskuddet for året ble 189 millioner kroner.

Kostnadene knyttet til FoU og immaterielle rettigheter økte fra 91 millioner kroner i 2022 til 121 millioner i 2023, i hovedsak på grunn av INITIUM-studien på føflekkreft og produksjonsaktiviteter. 

Ved utgangen av 2023 hadde Ultimovacs 267 millioner kroner igjen på bok. Det er nok til å drive ut året basert på nåværende programmer og planer. 

Topplinjeresultatet for INITIUM-studien, som har progresjonsfri overlevelse som hovedendepunkt, kommer i mars, og blir en viktig milepæl for selskapet, sier administrerende direktør Carlos de Sousa i presentasjonen av års- og kvartalsrapporten. 

– Hvis studien oppfyller det primære endepunktet og viser en klinisk fordel sammenlignet med dagens gullstandard for immunterapi for denne indikasjonen, ipilimumab og nivolumab, innebærer det en betydelig prestasjon.

Det vil i så fall vi være den første gangen en universell kreftvaksine viser en klinisk tilleggsgevinst i en randomisert studie med den alvorligste formen for hudkreft, ifølge Sousa. 

– På grunn av det banebrytende potensialet i et positivt topplinjeresultat, ønsker vi å presentere hele analysen på en stor onkologikonferanse og publisere resultatene i et medisinsk tidsskrift på toppnivå. Vi ser frem til å kommunisere topplinjeresultatet i mars og til å dele de de fullstendige studieresultatene ved den beste fagfellevurderte anledningen deretter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også