Almirall inngår nok et partnerskap om KI til behandling av hudsykdommer

I det nye samarbeidet skal det spanske dermatologiselskapet Almirall samarbeide med to andre aktører innen kunstig intelligens (KI) for å finne nye behandlinger for hudsykdommer.
HUDSYKDOMMER: Det nye partnerskapet skal utforske bruken av KI og maskinlæring. | Foto: Almirall / Pr
HUDSYKDOMMER: Det nye partnerskapet skal utforske bruken av KI og maskinlæring. | Foto: Almirall / Pr
ALBERT RØNNING-ANDERSSON

Det spanske dermatologiselskapet Almirall inngått nok et partnerskap innen kunstig intelligens (KI). Nå med Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) og Nostrum Biodiscovery, som er en spinout fra BSC.

Det skriver Almirall i en pressemelding. 

Samarbeidet ARTIBAND skal utforske bruken av kunstig intelligens og maskinlæring for å designe nye protein-proteinmodulatorer som kan danne grunnlaget for nye behandlinger av dermatologiske sykdommer, ifølge selskapet. 

Prosjektet støttes økonomisk av det spanske ministeriet for vitenskap og innovasjon og vil pågå i tre år, skriver danske MedWatch.

I første omgang skal en teknologi utvikles og trenes opp med data fra offentlige domener. I en andre fase skal teknologien optimaliseres ytterligere og brukes til å finne nye protein-proteinmodulatorer av interesse for Almirall.

– Dette nye samarbeidet med BSC og Nostrum Biodiscovery er et nytt skritt på veien mot kunstig intelligens og medisinsk dermatologi. Initiativet representerer et dristig skritt fremover i vår forpliktelse til å forbedre liv gjennom banebrytende forskning og innovasjon, sier Francesc Fernández, direktør for datavitenskap i Almirall.

Det fremgår ikke av kunngjøringen om det er knyttet noen økonomiske betingelser til samarbeidet - for eksempel om det fører til nye medisiner. 

Almiralls nordiske datterselskap, Allmirall Nordics, er til stede i Danmark, Sverige og Norge med ansatte i alle tre landene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også