Almirall etablerer ny organisasjon i Norden

Det spanske dermatologikonsernet Almirall utvider i Norden og lanserer samtidig et biologisk psoriasis-legemiddel i Norge. 
SATSER: Almirall og daglig leder for selskapet i Norden, Jacob Anker Rasmussen, satser med ny organisasjon og nytt legemiddel. | Foto: Almirall
SATSER: Almirall og daglig leder for selskapet i Norden, Jacob Anker Rasmussen, satser med ny organisasjon og nytt legemiddel. | Foto: Almirall

Almiralls biologiske legemiddel Ilumetri (tildrakizumab) er allerede på markedet i Danmark, og lanseres nå i Sverige og Norge.

Legemidlet brukes i behandlingen av moderat til alvorlig psoriasis hos voksne. Middelet hemmer selektivt signalstoffet IL-23, som er hovedårsaken til betennelse i huden ved psoriasis. IL-23-hemmere tilhører den mest innovative og nyeste kategorien av biologiske behandlinger for psoriasis.

Ny organisasjon i Norden

Almirall har 1800 ansatte i 21 land og hadde i fjor en omsetning på 878,5 millioner euro. Hovedkvarteret er i Spania, hvor selskapet også er børsnotert.

Selskapet vil i løpet av de neste årene investere i å etablere en ny organisasjon i Norden.

– Vi ønsker å være en verdiskapende forskningspartner og bidra aktivt til det dermatologiske forskningsmiljøet, som har en sterk posisjon og stolte tradisjoner i Norden. Derfor ønsker vi å satse aktivt på forskningsprosjekter og vitenskapelige samarbeid der vi kan gjøre en forskjell, sier Jacob Anker Rasmussen, daglig leder for Almirall i Norden, i en pressemelding. 

Skal lansere biologisk behandling

Selskapet varsler også at de forventer å lansere Lebrikizumab i 2024. Dette er en biologisk behandling – en IL-13-hemmer – som er under godkjenning for behandling av hudsykdommen atopisk eksem. Selskapet skriver videre at de tredobler investeringene i forskning og utvikling i Norden i 2023, sammenlignet med 2022. 

Almirall Nordics er Almiralls nordiske datterselskap. Datterselskapet er til stede i Danmark, Sverige og Norge med ansatte i alle tre landene. I løpet av 2023 forventer Almirall Nordics å øke antall ansatte fra tre til 16.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les ogsåNY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda