Ny milepæl for Arctic Bioscience - første pasient inkludert i psoriasis-studie

Første pasient er nå inkludert i Arctic Biosciences internasjonale studie, som er planlagt gjennomført i fem land.
I GANG: Christer L. Valderhaug, administrerende direktør i Arctic Bioscience er fornøyd med at selskapet er i gang med sin studie.
I GANG: Christer L. Valderhaug, administrerende direktør i Arctic Bioscience er fornøyd med at selskapet er i gang med sin studie.

Arctic Bioscience fikk i midten av januar klarsignal fra britiske helseforskningsmyndigheter til å starte en klinisk studie på sitt psorisasis-legemiddel.

I Storbritannia

Nå har det børsnoterte selskapet inkludert første pasient i sin fase 2b kliniske studie (HeROPA-studien) på pasienter med mild til moderat psoriasis i Storbritannia. 

– Dette er kickoff. Vårt innovative og svært kompetente team har jobbet flittig i flere år mot dette gjennombruddet, sier Christer L. Valderhaug, administrerende direktør i Arctic Bioscience i en melding fra selskapet. 

– Etter godkjennelsen fra de britiske legemiddelmyndighetene, har en klinikk i Storbritannia inkludert første pasient. Dette er en stor begivenhet for Arctic Bioscience, som ble listet på EuroNext Growth i 2021 blant annet med tanke på å gjennomføre denne studien, sier Valderhaug. 


Den internasjonale studien er planlagt gjennomført i fem land, og skal inkludere totalt 519 pasienter. En seks måneder lang inkluderingsperiode er forventet, med første dataavlesning seks måneder etter siste pasient er inkludert, ifølge selskapet. 

Silderogn

HRO350 er en «kompleks lipid matrise» utvunnet fra silderogn. Selskapet har tidligere meldt at de er i gang med å se etter en kommersiell partner for salg av HRO350.

Selskapet har hovedkontor ved Ørstafjorden og herfra fiskes fisken som er sentral i selskapets portefølje. Selskapets omsetning kommer ikke fra salg av legemidler, men av kosttilskudd basert på silderogn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter

PENGER PÅ BORDET: Fra venstre, styremedlem Øyvind Schanke, styreleder Kjell Skappel, adm.dir. Susanne Stuffers og Silje Veen, styreleder i TD Veen. | Foto: p53

Snuoperasjon for P53 Invest: Tjener penger

For abonnenter