Medvind for Arctic Bioscience – har nådd milepæl

Arctic Bioscience har fått klarsignal fra britiske helseforskningsmyndigheter til å starte en klinisk studie på sitt psorisasis-legemiddel. 
STARTER KLINISK STUDIE: Arctic Bioscience har fått grønt lys for sin studie i Storbritannia. – Stor regulatorisk milepæl, sier administrerende direktør Christer Valderhaug.
STARTER KLINISK STUDIE: Arctic Bioscience har fått grønt lys for sin studie i Storbritannia. – Stor regulatorisk milepæl, sier administrerende direktør Christer Valderhaug.

Arctic Bioscience skal gjennomføre en studie, som har fått navnet HeROPA, på sin legemiddelkandidat HRO350 på pasienter med mild til moderat psorisasis. Selskapet forventer å inkludere første pasient i januar. 

– Stor regulatorisk milepæl

Studiesøknaden som selskapet meldte om i oktober, er nå godkjent av helseforsknings-myndighetene i Storbritannia, HRA (Health Research Authority). Studien er også godkjent av etisk komité (REC) samt av MHRA, Medicines & Healthcare products Regulatory Agency. 

– Dette er en stor regulatorisk milepæl i utviklingen av HRO350, heter det fra selskapet i en børsmelding.

Fase 2b-studien skal gjennomføres på flere steder i Storbritannia. 

Silderogn

HRO350 er en «kompleks lipid matrise» utvunnet fra silderogn. Selskapet har tidligere meldt at de er i gang med å se etter en kommersiell partner for salg av HRO350.

Selskapet har hovedkontor ved Ørstafjorden og herfra fiskes fisken som er sentral i selskapets portefølje. Selskapets omsetning kommer ikke fra salg av legemidler, men av kosttilskudd basert på silderogn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter

PENGER PÅ BORDET: Fra venstre, styremedlem Øyvind Schanke, styreleder Kjell Skappel, adm.dir. Susanne Stuffers og Silje Veen, styreleder i TD Veen. | Foto: p53

Snuoperasjon for P53 Invest: Tjener penger

For abonnenter