Spanske Almirall får tommel opp for klimamål

Den spanske dermatologiselskapet skal redusere utslippet av klimagasser med 50 prosent fram mot 2030.
SOLCELLER PÅ TAKET: Almirall vil fortsette å utvide sine solcelleparker frem mot 2030. Her kan er solcelle-anlegget på taket til hovedkvarteret i Madrid.
SOLCELLER PÅ TAKET: Almirall vil fortsette å utvide sine solcelleparker frem mot 2030. Her kan er solcelle-anlegget på taket til hovedkvarteret i Madrid.
MIKKEL AABENHUS HEMMINGSEN

Antallet legemiddelfirmaer som har forpliktet seg til å redusere klimapåvirkningen, ble torsdag utvidet med det spanske dermatologiselskapet Almirall. 

I en kunngjøring opplyser selskapet at det har fått godkjent sine ambisjoner om å redusere utslipp av klimagasser i henhold til Science Based Targets-initiativet (STBi) og målene i Parisavtalen.

Målene som Almirall jobber for å nå – og som nå har fått grønt lys – inkluderer blant annet en reduksjon av egne direkte utslipp med 50 prosent i 2030 sammenlignet med nivået i 2019. 

Indirekte utslipp, der hele verdikjeden tas i betraktning, skal reduseres med 28 prosent i 2030. I tillegg til 2030-målene, ifølge kunngjøringen, har også Astellas forpliktet seg til å sette et mål om nullutslipp, også kjent som netto-nullmålet, senest innen 2050. 

For å nå målene har legemiddelselskapet, som blant annet har de europeiske rettighetene til det danske MC2 Therapeutics psoriasismiddel Wynzora, definert 25 delmål med tidsfrister i 2030 og 2050. 

Almirall bruker allerede i dag utelukkende elektrisitet fra bærekraftige energikilder, men selskapet vil fortsette utvidelsen av egne solparker for å generere grønn energi mot 2030. 

I tillegg vil det spanske selskapet halvere CO2-utslippene fra sine biler innen 2030

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også