Det tredje kvartalet var «et vendepunkt» for Ultimovacs

Avlesningen av brysthinnekreft-studien under ESMO trekkes frem som et vendepunkt for biotekselskapet, som går to nye avlesninger i møte i 2024. 
2024: Mye skjer i 2024 for administrerende direktør Carlos de Sousa og resten av Ultimovacs-ledelsen. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
2024: Mye skjer i 2024 for administrerende direktør Carlos de Sousa og resten av Ultimovacs-ledelsen. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

– De siste månedene har virkelig vært et vendepunkt for den kliniske utviklingen av UV1, sier administrerende direktør Carlos de Sousa i en uttalelse i selskapets rapport for det tredje kvartalet.

De Sousa trekker fram overlege Åslaug Hellands presentasjon av NIPU-studien under ESMO-kongressen som kvartalets store høydepunkt i rapporten.

Les mer: Skal undersøke hvilke pasienter som har nytte av Ultimovacs’ kreftvaksine

Det tredje kvartalet kostet Ultimovacs 55,8 millioner kroner og kontantbeholdningen var ved utgangen av kvartalet på 300 millioner kroner. Selskapet holder fast på guidingen om at dagens kapitalbeholdning vil holde dem operasjonelle frem til andre halvdel av 2024.

26 millioner kroner gikk direkte til eksterne FoU-kostnader. 24 millioner gikk til personalkostnader for selskapet med 24 heltidsansatte.

I forrige uke annonserte Ultimovacs at de har kommet til enighet med FDA og andre regulatoriske myndigheter om at INITIUM-studien, hvor UV1 undersøkes sammen med Yervoy og Opdivio til behandling av føflekkreft, får en alternativ avlesning, da pasientene ikke opplevde sykdomsprogresjon i stor nok grad til at utprøverne kan måle progresjonsfri overlevelse (PFS). Det betyr at selskapet regner med at analysene av pasientene og dataene vil gå i gang i januar 2024, og at avlesning skjer i løpet av første halvdel av 2024. INITIUM er Ultimovacs’ egen-sponsede studie. 

Ultimovacs regner også med å få avlest FOCUS-studien i andre halvdel av 2024. Her undersøkes UV1 i behandling av hode- og hals-kreft i kombinasjon med immunterapien Keytruda (pembrolizumab) fra MSD, som er standardbehandlingen på denne indikasjonen. Studien sponses og gjennomføres av Martin-Luther University Hallle i Tyskland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper