Arcticzymes økte salget i tredje kvartal

Tromsø-selskapet opplever svak salgsoppgang til tross for et utfordrende marked. 
FORNØYD: Administrerende direktør Michael Akoh er glad for den økte omsetningen. – Det er positivt i dagens klima med motvinden som vår sektor opplever, sier han. | Foto: Colourbox/Arcticzymes
FORNØYD: Administrerende direktør Michael Akoh er glad for den økte omsetningen. – Det er positivt i dagens klima med motvinden som vår sektor opplever, sier han. | Foto: Colourbox/Arcticzymes

Enzym-selskapet Arcticzymes omsatte for 31,2 millioner kroner i årets tredje kvartal. Det er en liten økning fra omsetningen på 29,3 millioner i tilsvarende periode i fjor. 

Ifølge administrerende direktør Michael Akoh er salget påvirket av den makroøkonomiske situasjonen som fortsatt er utfordrende. 

– Inntektene er imidlertid bedre enn andre kvartal i år så vel som tredje kvartal i fjor. Det er positivt i dagens klima med motvinden som vår sektor opplever, sier han i en pressemelding.

Arcticzymes har derimot redusert salget i årets årets første ni måneder sett under ett. Så langt i år har Arcticzymes solgt for 90,8 millioner kroner mot 108,8 millioner kroner i samme periode i fjor.

Inntjeningen før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBIDTA) i årets tredje kvartal er 7,3 millioner kroner mot 2,8 millioner i tilsvarende periode i fjor. Driftsutgiftene er redusert fra 24,5 millioner til 23,9 millioner kroner.

Kontantbeholdningen til selskapet er nå 246,8 millioner kroner. 

Akoh er svært fornøyd med FDA-registreringen av enzymet SAN HQ GMP som Arcticzymes fikk i september. 

– Det er et første, men veldig viktig regulatorisk steg som viser vår langsiktige forpliktelse til å inngå avtaler med selskaper som befinner seg i de regulatoriske stadiene av legemiddelutvikling, sier han i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også