Foreslår 20 millioner kroner til forhåndsgodkjent refusjon for to hjertesviktlegemidler

Hjertesvikt-behandlingene Jardiance og Forxiga kan bli innvilget forhåndsgodkjent refusjon dersom budsjettforslaget går gjennom.
REFUSJON: Boehringer Ingelheim, som markedsfører Jardiance, og daglig leder Steve Wright, har ventet en stund på denne avgjørelsen. | Foto: Boehringer Ingelheim
REFUSJON: Boehringer Ingelheim, som markedsfører Jardiance, og daglig leder Steve Wright, har ventet en stund på denne avgjørelsen. | Foto: Boehringer Ingelheim

I forslaget til statsbudsjett for neste år foreslår regjeringen økt bevilgning til innvilgelse av forhåndsgodkjent refusjon for Jardiance, som markedsføres av Boehringer Ingelheim, og Astrazenecas Forxiga, til behandling av hjertesvikt med lett nedsatt og bevart pumpefunksjon.

Legemiddelverket har i løpet av 2023 metodevurdert legemidlene Jardiance og Forxiga til behandling av hjertesvikt med lett nedsatt og bevart pumpefunksjon, og konkludert med at begge er kostnadseffektive for den utvidede pasientgruppen. 

Sakene ble oversendt departementet på grunn av budsjettkonsekvenser over fullmaktsgrensen på 100 millioner kroner. 

«Det foreslås å øke bevilgning til innvilgelse av forhåndsgodkjent refusjon for Jardiance og Forxiga til behandling av hjertesvikt med lett nedsatt og bevart pumpefunksjon med 20 mill. kroner i 2024», heter det i budsjettforslaget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også