Svensk selskap vil lansere legemiddel som kan reversere effekten av overdose

Selskapet Orexo har søkt amerikanske legemiddelmyndigheter om godkjenning for et legemiddel som kan øke muligheten for å gjenopplive personer som har tatt en overdose.
SYNTETISK OPIOID: Blant dem som dør av overdose av opioider i USA har en svært stor andel brukt syntetiske opioider, som fentanyl. | Foto: Colourbox
SYNTETISK OPIOID: Blant dem som dør av overdose av opioider i USA har en svært stor andel brukt syntetiske opioider, som fentanyl. | Foto: Colourbox

Det svenske selskapet har utviklet en formel som reverserer effekten av en overdose av kraftige syntetiske opioider, som fentanyl. Nå ønsker Orexo å lansere legemiddelet på det amerikanske markedet, skriver Life Science Sweden.

Blant dem som dør av en opioidoverdose i USA, har 91 prosent brukt syntetiske opioider. Orexo, som utvikler legemidler knyttet til avhengighet og psykiske lidelser, og har søkt om registrering hos FDA, den amerikanske legemiddelmyndigheten. 

Ifølge selskapet har studier vist at legemidlet, som har fått navnet Ox124, blant annet absorberes raskere og har høyere biotilgjengelighet enn det markedsledende akuttmedisinen nalokson.

FDAs vurderingsprosess forventes å ta opptil 13 måneder. Hvis det blir godkjent, planlegger Orexo å lansere produktet i slutten av 2024 eller begynnelsen av 2025. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også