Pfizer og Flagship investerer 100 millioner dollar inn i legemiddelforskning

Legemiddelgiganten Pfizer blir med risikokapital-selskapet Flagship Pioneering og investerer i ti selskaper som jobber med tidligfase-legemiddelutvikling.
MULIGHETER: – Dette samarbeidet er en spennende mulighet for Pfizer, sier Mikael Dolsten. | Foto: Pfizer
MULIGHETER: – Dette samarbeidet er en spennende mulighet for Pfizer, sier Mikael Dolsten. | Foto: Pfizer

Pfizer og Flagship Pionerring, som står bak flere biotekselskaper, blant annet mRNA-pioneren Moderna, går nå sammen og investerer 100 millioner dollar (50 millioner hver) inn i en rekke selskaper Flagship allerede har investert i. Det er Flagship-selskapet Pioneering Medicines som skal lede det utforskende arbeidet. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters

Det er totalt ti legemiddelkandidater under utvikling som er en del av samarbeidet. Disse er innenfor forskjellige disipliner, blant annet onkologi, indremedisin og immunologi.

Dersom legemiddelkandidatene når ut til markedet vil Flagship-selskapene ha mulighet til å kunne hente ut 700 millioner kroner hver seg i milepælsutbetalinger og royalties, tilsvarende maksimalt syv milliarder dollar.

Pfizer får som en del av avtalen tilgang til Pioneerings forskningsplattform og pre-kliniske ressurser. Det amerikanske legemiddelfirmaet får også tilgang til å kjøpe legemiddelkandidatene de nå er med på å finansiere. 

– Dette samarbeidet er en spennende mulighet for Pfizer. Vi tar med oss dyp forskningsekspertise og kan bruke vår regulatoriske styrke til å hjelpe Flagships brede portefølje med teknologiplattformer, sier forskningssjef i Pfizer, svensken Mikael Dolsten.

– Pfizer har evnen til å trekke ting ut av den klinisk-medisinske fasen inn til den kommersielle fasen, sier presidenten i Flagship, Paul Biondi, som forøvrig er en tidligere Bristol Myers Squibb-direktør.

Reuters trekker frem selskapene Denali Therapeutics, Foghorn Therapeutics og Sana Biotechnology som eksempler på selskaper som er omfattet av avtalen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også