Biontech og Oncoc4 starter fase 3-studie på lungekreft

Bioteknologiselskapet Biontech og den amerikanske samarbeidspartneren Oncoc4 tester nå sin lungekreftkandidat i en fase 3-studie. 
FASE 3: Biontech og Oncoc4 har startet en fase 3-studie på legemiddelkandidaten gotistobart mot lungekreft. | Foto: Andre Pain
FASE 3: Biontech og Oncoc4 har startet en fase 3-studie på legemiddelkandidaten gotistobart mot lungekreft. | Foto: Andre Pain

Selskapene sier i en pressemelding at fase 3-studien kan føre til en regulatorisk søknad. Rundt 600 pasienter skal delta i studien, skriver Reuters.

Legemiddelkandidaten gotistobart testes på personer som lider av avansert ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) som har utviklet seg til tross for tidligere behandling med sjekkpunkthemmere som for eksempel MSDs Keytruda. 

Gotistobart er et såkalt anti-CTLA-4-antistoff, og er et immunterapimiddel i samme kategori som Astrazeneca sin Imjudo (temelimubab). I fase 2-studien krympet svulsten hos 30 prosent av deltakerne. 

Biontech og Oncoc4 inngikk et samarbeid i mars 2023. I henhold til vilkårene i samarbeidsavtalen mottok Oncoc4 en forhåndsbetaling på 200 millioner dollar, og vil motta milepælsbetalinger knyttet til utvikling, regulatoriske godkjennelser og kommersialisering. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også