Nykode utvider samarbeidet med Roche om kreftvaksine

Nykode har utvidet samarbeidsavtalen med Roche til også å omfatte en registreringsstudie på selskapets kreftvaksine, livmorhalskreft-vaksinen VB10.16. 
START 4.KVARTAL 2023: Nykode og direktør Michael Engsig varsler forventet oppstart av studien på kreftvaksine senere i år. | Foto: Anne Grete Storvik
START 4.KVARTAL 2023: Nykode og direktør Michael Engsig varsler forventet oppstart av studien på kreftvaksine senere i år. | Foto: Anne Grete Storvik

En studie som omfatter Nykodes vaksinekandidat VB10.16, som er en vaksine mot livmorhalskreft og Roches atezolizumab (Tecentriq) forventes å bli igangsatt fjerde kvartal 2023 i USA, melder selskapet. Studien, VB-C-04, skal gi grunnlag for en akselerert godkjenning i USA. 

Selskapet har tidligere uttalt at studien er innrettet for å gi en rask vei til å gjøre VB10.16 tilgjengelig for pasienter. 

Utvider samarbeidet

Nykode har utvidet den kliniske samarbeids- og leveringsavtalen med Roche til også å dekke evaluering av VB10.16. Dette er Nykodes terapeutiske kreftvaksinekandidat, i kombinasjon med Roches kreftimmunterapi atezolizumab hos pasienter med avansert livmorhalskreft som har progrediert med pembrolizumab pluss kjemoterapi +/- bevacizumab som førstelinjebehandling.

Selskapet meldte i april om om positive studiedata fra fase 2-studien på avansert livmorhalskreft med vaksinen VB10.16 i kombinasjon med atezolimab. 

– Vi ser frem til å utvide samarbeidet vårt med Roche for å kunne gi kombinasjonen av VB10.16 og atezolizumab til livmorhalskreftpasienter med begrensede behandlingsmuligheter, sier Michael Engsig, administrerende direktør i Nykode. 

Pasienter med dårlig prognose

– Livmorhalskreft har en dårlig prognose, og de nylige positive kliniske dataene fra VB-C-02 har styrket engasjementet vårt i å bidra med en godt tolerert behandling som potensielt kan forlenge livet til disse kvinnene. Studieperioden gir en potensiell rask vei til markedet for VB10.16, sier Engsig videre i meldingen. 

– I tillegg til det eksisterende VB-C-02 og det nye VB-C-04 samarbeidet, fortsetter Roche å være en verdifull partner i vår samarbeidsavtale, som dekker utvikling av individualiserte vaksiner for et bredt spekter av kreftformer. 

Nykode skal sponse og finansiere den planlagte kliniske studien, og Roche bidrar med atezolizumab. Nykode beholder alle kommersielle rettigheter til VB10.16 over hele verden. 

VB-C-04-utprøvingen vil bli utført sammen med GOG Foundation, som er en amerikansk-basert ideell organisasjon med ekspertise på å bringe best-in-class nye behandlinger til pasienter, ifølge selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også