Første PD-1 hemmer for endometriekreft fikk ja

Fram til nå har bruk av PD-1-hemmer som monoterapi ikke vært tilgjengelig for endometriekreft. Mandag ga imidlertid Beslutningsforum tommel opp for bruk av GSKs dostarlimab i behandlingen av denne kreftformen. 
FORNØYD: Medisinsk direktør i GSK Norge, Eirik Quamme Bergan, er glad for at behandlingen fikk ja. | Foto: GSK
FORNØYD: Medisinsk direktør i GSK Norge, Eirik Quamme Bergan, er glad for at behandlingen fikk ja. | Foto: GSK

Beslutningsforum har vurdert at Jemperli (dostarlimab) kan tas i bruk i det offentlige, for denne indikasjonen: Monoterapi for behandling av voksne med tilbakevendende eller fremskreden dMMR /MSI-H endometriekreft som har utviklet seg under eller etter tidligere behandling med et platinaholdig regime.

Inntil nå har bruk av PD-1-hemmer som monoterapi ikke vært tilgjengelig for endometriekreft og det har ikke vært etablert klinisk standard for behandling for denne pasientgruppen.

– Vi er veldig glade for at Beslutningsforum i dag har godkjent bruk av dostarlimab for behandling av endometriekreft, som første PD-1 hemmer, uttaler medisinsk direktør i GSK Norge, Eirik Quamme Bergan, i en pressemelding. 

Med godkjenningen vil Jemperli i monoterapi kunne brukes i behandlingen av voksne pasienter med tilbakevendende eller fremskreden dMMR /MSI-H endometriekreft som har utviklet seg under eller etter tidligere behandling med et platinaholdig regime.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev