Novo Nordisk investerer milliardbeløp i fransk fabrikk

Novo Nordisk investerer 130 millioner euro i en utvidelse av en fabrikk i Chartres i Frankrike. 
UTVIDER: Investeringen på 130 millioner euro i Chartres vil muliggjøre en utvidelse på 7850 kvadratmeter, ifølge Novo Nordisk. | Foto: Novo Nordisk
UTVIDER: Investeringen på 130 millioner euro i Chartres vil muliggjøre en utvidelse på 7850 kvadratmeter, ifølge Novo Nordisk. | Foto: Novo Nordisk

Selskapet har med investeringen på nær 1,4 milliarder norske kroner som mål å tredoble kapasiteten for produksjonen av injeksjonspennen Flextouch, skriver danske Børsen.

– Investeringen på 130 millioner euro i Chartres vil muliggjøre en utvidelse på 7850 kvadratmeter, et område som vil bli dedikert til å fire produksjonslinjer av Flextouch-iinjeksjonspennene - to samlebånd og to pakkelinjer (emballasje), sier Etienne Tichit, general manager for Novo Nordisk i Frankrike, ifølge franske L’echo Republicain.

De to første produksjonslinjer ventes å være i drift på slutten av 2024 eller i starten av 2025, og de to øvrige i midten av 2025., ifølge danske MedWatch og Marketwire. 

Novo Nordisk annonserte i november at de bygger ut sine fasiliteter i Bagsværd, en investering på 5,4 millarder danske kroner. 

Selskapet investerer årlig store milliardbeløp i i utvidelse av produksjonen og fasilitetene for å kunne dekke etterspørselen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også