Novo Nordisk og svenske Nanexa har inngått teknologi-avtale

Novo Nordisk kjøper aksjer for et millionbeløp, og betaler det svenske biotekselskapet Nanexa på forskudd for adgang til selskapets injeksjonslegemiddel-teknologi. 
SVENSK OG DANSK: Avtalen mellom de to selskapene omfatter kun en undersøkelse av potensialet for å kombinere selskapenes kunnskap. | Foto: PR/E+
SVENSK OG DANSK: Avtalen mellom de to selskapene omfatter kun en undersøkelse av potensialet for å kombinere selskapenes kunnskap. | Foto: PR/E+

Det svenske bioteknologiselskapet Nanexa har inngått en avtale med Novo Nordisk som sikrer det danske selskapet tilgang til Nanexas teknologi, skriver danske MedWatch.

Tester teknologi

Nanexa har utviklet en teknologi, Pharmashell, som kan brukes til å lage langtidsvirkende injeksjonsmidler ved å innkapsle partikler i et løselig materiale. Tykkelsen på materialet bestemmer hvor raskt eller sakte den aktive ingrediensen frigjøres.

Som en del av avtalen betaler Novo Nordisk om lag 31 millioner danske kroner til Nanexa for å teste teknologien i kombinasjon med Novo Nordisk sine legemidler. Samtidig kjøper Novo Nordisk aksjer i det børsnoterte svenske selskapet for cirka 17,2 millioner danske kroner. 

Nanexa har ansvaret for å kombinere sin teknologi med Novo Nordisk-produktene, og Novo Nordisk er ansvarlig for de prekliniske studiene av produktene som kommer ut av samarbeidet. Samtidig beholder Nanexa muligheten til å fortsette utviklingen av legemiddelkandidaten NEX-22 mot diabetes type 2. 

Kan inngå lisensavtale

Avtalen mellom de to selskapene omfatter kun en undersøkelse av potensialet for å kombinere selskapenes kunnskap. Novo Nordisk kan på et senere tidspunkt inngå en faktisk lisensavtale om tilgang til Nanexas Pharmashell-teknologi, skriver danske MedWatch. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også