Pfizer avviser å være i forhandlinger med Kina om generisk utgave av koronapille

Pfizer planlegger ikke å la kinesiske selskaper produsere og selge en generisk utgave av covid 19-behandlingen Paxlovid, sier administrerende direktør Albert Bourla. 
GIR IKKE RABATT: Pfizer nektet å gi rabatt til den kinesiske regjeringen. – Det er verdens nest største økonomi, og jeg tror ikke de skal betale mindre enn El Salvador, sier Pfizer driektør Albert Bourla. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
GIR IKKE RABATT: Pfizer nektet å gi rabatt til den kinesiske regjeringen. – Det er verdens nest største økonomi, og jeg tror ikke de skal betale mindre enn El Salvador, sier Pfizer driektør Albert Bourla. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
MIKKEL AABENHUS HEMMINGSEN

Uttalelsen fra direktøren kom på helsekonferansen i San Fransisco avholdt av JP Morgan, og som følge av at det er antydet at selskapet skal være i slike forhandlinger med kinesiske selskaper. 

Prisforhandlinger

– Vi er ikke i forhandlinger. Vi har allerede en avtale om lokal produksjon av Paxlovid i Kina. Så vi har en lokal partner som skal produsere Paxlovid for oss og som vi så skal selge til det kinesiske markedet, sier Albert Boula. ifølge Reuters og danske MedWatch.

Pfizer og den kinesiske regjeringen har også forhandlet om prisen på Paxlovid, som i dag koster rundt 2000 yuan – tilsvarende i overkant av 2900 norske kroner – for en enkelt behandling. Behandlingen selges imidlertid videre av privatpersoner for opptil 50 000 yuan.

– Skal ikke betale mindre enn El Salvador

Men forhandlingene har brutt sammen etter at Pfizer nektet å gi rabatt til den kinesiske regjeringen. 

– Det er verdens nest største økonomi, og jeg tror ikke de skal betale mindre enn El Salvador, sier Albert Bourla. 

Fredag rapporterte Reuters at partene skulle forhandle om en lisens for kinesiske farmasøytiske selskaper for å produsere og distribuere en generisk versjon av behandlingen.

Pfizer har lisensavtaler med 35 farmasøytiske produsenter gjennom FN for produksjon av en generisk versjon av Paxlovid. Samtidig tilbyr selskapene behandlingen til 95 fattige land. 

Kina er ikke omfattet av den avtalen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også