Nykode med produksjonsavtale: Skal få plasmid fra tysk leverandør

Richter-Helm Biologics skal levere plasmid DNA til Nykode.
PLASMID: Plasmid DNA'et i Nykodes lab kommer nå til å komme fra Richter-Helms fasiliteter i Tyskland. Avbildet er forretningssjef Agnete Fredriksen. | Foto: Anne Grete Storvik
PLASMID: Plasmid DNA'et i Nykodes lab kommer nå til å komme fra Richter-Helms fasiliteter i Tyskland. Avbildet er forretningssjef Agnete Fredriksen. | Foto: Anne Grete Storvik

Det Oslo-baserte biotek-selskapet Nykode Theurapeutics meldte mandag morgen i en børsmelding at de har inngått en avtale med tyske Richter-Helm Biologics om leveranse av plasmid DNA. 

Plasmid DNA er små ringformede DNA-molekyler man finner hos bakterier, og kan brukes i legemiddelproduksjon og hos biotek-selskaper som en vektor for å blant annet produsere proteiner eller spleise gener mellom organismer, skriver Store norske leksikon.

– Vi er veldig spent på dette strategiske produksjons-samarbeidet med Richter-Helm Biologics. De er en ledende produsent av DNA vaksiner, så de tar med seg den nødvendige ekspertisen og kapasiteten for å støtte vår ambisiøse vekst og utviklingen av pipelinen vår, sier teknologisjef i Nykode, Mette Husbyn.

– Etter 30 år med produksjon av plasmid DNA, har vi fått en mengde erfaring som ikke kan sammenlignes på både produksjonsprosessen og arbeidet med de regulatoriske myndighetene for å sikre cGMP før kliniske studier, sier Kai Pohlmeyer, direktør ved Richter-Helm.

cGMP står for «Current Good Manufacturing Practice» og er produksjons-retningslinjene satt av amerikanske FDA.

Nykode har også tidligere meldt at det skal komme en melding om strategien deres fremover før året er omme.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også