Nykode vil offentliggjøre utviklingsstrategi før nyttår

– For å utnytte potensialet i VB10.16 planlegger vi å offentligjøre en oppdatert utviklingsstrategi i fjerde kvartal, sier Nykode-direktør Michael Engsig.
VENTER PÅ EFFEKTDATA: Nykodesjef Michael Engsig ser frem til de viktige effektdataene fra fase 2-studien med VB10.16 som er forventet i løpet av første halvår 2023. | Foto: Anne Grete Storvik
VENTER PÅ EFFEKTDATA: Nykodesjef Michael Engsig ser frem til de viktige effektdataene fra fase 2-studien med VB10.16 som er forventet i løpet av første halvår 2023. | Foto: Anne Grete Storvik

Nykode Therapeutics tredjekvartalsrapport trekker frem resultatene fra de pågående studier de siste månedene, deriblant oppdaterte resultater fra fase 1/2a-studien med VB10.NEO. Dette er en skreddersydd vaksine for flere krefttyper hvor Genentech er partner. I 95 prosent av pasientene bidro vaksinen til å stimulere immunforsvaret til å angripe kreftcellene.

Ved utgangen av tredje kvartal har selskapet en kontantbeholdning på 2,15 milliarder kroner.

– Vi er glade for dataene fra våre kliniske studier som fortsetter å bekrefte og ta ned risikoen for Nykode-teknologiplattformen, uttaler administrerende direktør Michael Engsig i rapporten.

Han viser også til gode resultater fra avlesingene fra selskapets nestegenerasjons Covid-19-vaksinekandidat.

– Fjerde kvartal har startet med en positive effektanalyse fra fase 2-studien med VB10.16 i avansert livmorhalskreft, samt flere positive foreløpige resultater fra fase 1/2a-studien med VB10.NEO, som er vår individualiserte terapeutiske vaksine mot flere krefttyper.

– Begge studiene øker vår tillit til plattformens evne til å gi klinisk nytte for pasienter med fremskreden kreft. For å utnytte potensialet i VB10.16 planlegger vi å offentligjøre en oppdatert utviklingsstrategi i fjerde kvartal og ser frem til viktige effektdata fra fase 2-studien med VB10.16 som er forventet i løpet av første halvår 2023.

Nykodes hovedproduktkandidat er VB10.16. Dette er en terapeutisk vaksine for behandling av humant papillomavirus (HPV)-16-induserte sykdommer. Selskapet har tidligere meldt at den har vist positiv effekt- og sikkerhetsresultater i en fase II-studie for behandling av livmorhalskreft.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også