Nykode la frem ytterligere data fra fase 2-studie på kreftvaksine

Resultater fra Nykodes fase 2-studie på VB10.16. viser sterke signaler på klinisk respons hos pasienter med avansert livmorhalskreft som tidligere er behandlet opp til to ganger tidligere, melder selskapet mandag ettermiddag.
POSITIVT: Nykode-sjef MIchael Engsig melder om positive data fra en tilleggsanalyse fra selskapets fase 2-studie på sin hovedproduktkandidat, kreftvaksinen VB10.16.. | Foto: Nykode Therapeutics / PR
POSITIVT: Nykode-sjef MIchael Engsig melder om positive data fra en tilleggsanalyse fra selskapets fase 2-studie på sin hovedproduktkandidat, kreftvaksinen VB10.16.. | Foto: Nykode Therapeutics / PR

Nykodes hovedproduktkandidat er VB10.16. Dette er en terapeutisk vaksine for behandling av humant papillomavirus (HPV)-16-induserte sykdommer. Selskapet har tidligere meldt at den har vist positiv effekt- og sikkerhetsresultater i en fase II-studie for behandling av livmorhalskreft.

Mandag melder selskapet om resultater fra ytterligere en effektivitetsanalyse fra fase 2-studien, der VB10.16. gis i kombinasjon med atezolizumab, Roches immunterapi, hos pasienter med langtkommen licmorhalskreft.

– Denne vaksinen blir helt avgjørende i året som kommer, har Michael Engsig, administrerende direktør i Nykode, tidligere uttalt til MedWatch.

I en melding fra selskapet sier Engsig at resultatene bekrefter selskapets tro på VB10.16, og dets potensial for å bedre behandlingsresultatet hos pasienter med langtkommen livmorhalskreft.

Analysen, omtalt som C-O2, inkluderte pasienter som har fått mye behandling tidligere, og en av tre hadde fått tre eller flere behandlinger forut for den de fikk i studien.

– Denne tilleggsanalysen viser økt responsrate og en konkurrerende effekt på pasienter som tidligere har fått opp til to behandlinger, heter det blant annet fra Michael Engsig.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også