Boehringer Ingelheim og Eli Lilly med fase 3-data på legemiddel mot kronisk nyresykdom

Legemiddelet empagliflozin (Jardiance) viser i en fase tre-studie reduksjon i kardivaskulære- og nyreutfall hos voksne som lever med kronisk nyresykdom.
STOLT: Leder for menneskemedisin i Boehringer Ingelheim Carinne Brouillion er stolt av studieresultatene til Jardiance. | Foto: Boehringer-Ingelheim
STOLT: Leder for menneskemedisin i Boehringer Ingelheim Carinne Brouillion er stolt av studieresultatene til Jardiance. | Foto: Boehringer-Ingelheim

EMPA-KIDNEY-studien er nå fullført med positive resultater. Selskapene bak studien på empagliflozin er Boehringer Ingelheim og Eli Lilly.

Jardiance er er den første såkalte SGLT2-hemmeren som er undersøkt på personer med kronisk nyresykdom og viser tydelig nedgang i sykehusinnleggelser.

– Dette utvider vår forståelse av nytteverdien av å gi slik behandling til nyresyke pasienter, og da innen et bredere spekter av nyreskade enn det som for tiden er godkjent for refusjon på blå resept, sier overlege ved Oslo Universitetssykehus Trond Geir Jenssen i en pressemelding fra Boehringer Ingelheim.

– Alliansen av Boehringer Ingelheim og Lilly er stolt av EMPA-KIDNEY resultatene, som nok en gang representerer en utvikling for Jardiance, sier leder for menneskemedisin og styremedlem i Boehringer Ingelheim Carinne Brouillion i pressemeldingen.

Studien inkluderte 6609 voksne med etablert nyresykdom.

Empagliflozin har i dag indikasjon til voksne med symptomatisk kronisk hjertesvikt og til voksne med utilstrekkelig kontrollert diabetes type 2, ifølge meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også