Lytix etablerer fase 2-studie i Europa

Legemiddelkandidaten LTX-315 skal undersøkes på pasienter med føflekkreft i Norge, Spania og Frankrike.
UTVIDER: Øystein Rekdal og Lytix Biopharma utvider studien ATLAS-IT-05 til å inkludere pasienter i tre europeiske land. | Foto: Bård Gudim
UTVIDER: Øystein Rekdal og Lytix Biopharma utvider studien ATLAS-IT-05 til å inkludere pasienter i tre europeiske land. | Foto: Bård Gudim

Biotek-selskapet Lytix Biopharmas ATLAS-IT-05-studie har tidligere blitt gjennomført på MD Anderson Cancer Center i Texas, men nå utvides studien til tre europeiske land.

ATLAS-IT-05 er en fase to studie som skal undersøke om det er en livsforlengende å behandle med legemiddelkandidaten LTX-315 og sjekkpunkthemmeren pembrolizumab for pasienter med avansert melanom. De skal undersøke pasienter som allerede har prøvd monoterapier med sjekkpunkthemmere uten effekt, melder selskapet.

Studien utvides nå til Norge, Spania og Frankrike. Totalt skal studien inkludere 20 pasienter. I Norge skal studien gjennomføres på Radiumhospitalet og Ahus.

– Vi opplever stor interesse og anerkjennelse fra kliniske eksperter på kreftbehandling i Europa og USA, sier administrerende direktør i Lytix Øystein Rekdal.

– Våre onkolytiske molekyler har et stort potensial til å inngå i fremtidige kombinasjonsbehandlinger for kreftpasienter, spesielt i kombinasjon med immun sjekkpunkthemmere som har vist solide effekter i enkelte kreft indikasjoner, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også