Ole Hope blir ny direktør i Finnmarkssykehuset

Ole Hope er ansatt som direktør ved Finnmarkssykehuset HF fra 1. november. 
NY DIREKTØR: Ole Hope har erfaring som toppleder i blant annet Stiftelsen Bergensklinikken, Business Region Bergen, Norges Handelshøyskole, Vesta Finans AS, Grieghallen og Den Nationale Scene.
NY DIREKTØR: Ole Hope har erfaring som toppleder i blant annet Stiftelsen Bergensklinikken, Business Region Bergen, Norges Handelshøyskole, Vesta Finans AS, Grieghallen og Den Nationale Scene.

Hope kommer fra Bergen, og jobber i dag som prosjektdirektør i Helgelandssykehuset. Han tiltrer stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset i november.

– Med Hope har vi en erfaren og tydelig toppleder med evne til strategisk helhetstenkning og langsiktig ledelse. Han har stor gjennomføringsevne, bred erfaring fra komplekse organisasjoner og evne til å tenke nytt. Det er viktig for videreutviklingen av Finnmarkssykehuset, sier styreleder Lena Nymo Helli i Finnmarkssykehuset i en pressemelding. 

Ole Hope har PhD-grad innenfor strategi og ledelse, master i strategisk ledelse fra Norges handelshøyskole (NHH) samt offisersutdanning fra Sjøkrigsskolen. I tillegg til nåværende stilling ved Helgelandssykehuset har han erfaring som toppleder i blant annet Stiftelsen Bergensklinikken, Business Region Bergen, Norges Handelshøyskole, Vesta Finans AS, Grieghallen og Den Nationale Scene. 

Finnmarkssykehuset har bygd nye sykehus og klinikker i Kirkenes, Hammerfest, Alta og Karasjok. De nordnorske helseforetakene står nå i en prosess der Helse Nord utreder funksjonsfordeling, hvor målet er å skape et bærekraftig spesialisthelsetilbud for fremtiden. 

19 kandidater meldte sin interesse for topplederstillingen, ifølge Finnmarkssykehuset. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også