CSAM har byttet navn til Omda

En ekstraordinær generalforsamling tirsdag banket gjennom navnendringen som ble foreslått av ledelsen i august. I tillegg ble Daniel Forslund stemt inn i selskapets styre.
NY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM
NY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

E-helseselskapet CSAM Health Group skal ikke lenger hete CSAM Health Group. Fra i dag, tirsdag 26. september, heter selskapet Omda.

Det ble vedtatt under en ekstraordinær generalforsamling, hvor selskapet også fikk seg et nytt styremedlem: Daniel Forslund fra den svenske organisasjonen Vårdföretagarna, en bransjeorganisasjon for selskaper som yter pleie eller omsorg. Forslund jobber i organisasjonen som utviklingssjef for digitalisering, forskning, innovasjon og livsvitenskap.

Styret i Omda består da av Åse Aulie Michelet, som er styreleder, Marianne Elisabeth Johnsen, nestleder i styret og styremedlemene Gunnar Kjell Bjørkavåg, Mats Ivar Larson, Kjellrun Borgmo og Hans Erik Robbestad og Forslund.

Blant årsakene til navnebyttet er at CSAM-navnet både er umulig å få brukt som varemerke i enkelte klasser, fordi det allerede er noen som har registrert seg med det navnet og at navnet i enkelte tilfeller dukker opp i søkemotorer som et akronym for «Child Sexual Abuse Material». 

Omda-navnet har ingen inneboende betydning. Ledelsen har skrevet at navnet ikke trenger ikke ha en egen mening, men at det viktigste er at det er tilgjengelig å registrere det som et globalt varemerke, og at det er kort og fungerer godt som en for-stavelse til andre forretningsben.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også