Gilead inn i Oslo Cancer Cluster

Det amerikanske legemiddelselskapet Gilead slutter seg til forsknings- og næringsklyngen.
SLUTTER SEG TIL OCC: Pascal van Peborgh, leder for medical affairs i Gilead Nordics, sier Norden er viktig for selskapet. | Foto: OCC
SLUTTER SEG TIL OCC: Pascal van Peborgh, leder for medical affairs i Gilead Nordics, sier Norden er viktig for selskapet. | Foto: OCC

– Gileads ambisjon er å bygge sterke partnerskap med kreftforskningssentre og organisasjoner som jobber med onkologi, for å akselerere forskningen, sier Pascal van Peborgh, leder for medical affairs i Gilead Nordics, ifølge Oslo Cancer Cluster (OCC). 

Han sier Norden er viktig for selskapet, som nå går inn i forsknings- og næringsklyngen Oslo Cancer Cluster. 

– Vi ønsker å samarbeide med andre OCC-medlemmer om grunnleggende forskningstemaer og for å finne måter å gi bedre tilgang for pasienter som lider av kreft. Dette er også en del av grunnen til at vi inngikk partnerskapet i CONNECT, sier van Peborgh. 

CONNECT er et offentlig-privat konsortium som jobber for å iverksette presisjonsmedisin innen kreftbehandling raskere. Samarbeidet koordineres av Oslo Cancer Cluster, og samler alle norske universitetssykehus, legemiddel- og teknologiselskaper, Kreftforeningen, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også