Omda øker salget og varsler oppkjøp

– Vi har identifisert flere attraktive kandidater, og disse er i ulike stadier av evaluering, sier Omda-sjef Sverre Flatby, som leverte salgsvekst i første kvartal. 
HOVEDPRIORITET: Oppkjøp og fusjoner er en hovedprioritet for Omda, ifølge administrerende direktør Sverre Flatby. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM
HOVEDPRIORITET: Oppkjøp og fusjoner er en hovedprioritet for Omda, ifølge administrerende direktør Sverre Flatby. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

E-helseselskapet Omda økte omsetningen med tre prosent fra 102 millioner til 106 millioner kroner i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2023. 

Repeterbare inntekter stod for 79 prosent av omsetningen, og den organiske salgsveksten var på fem prosent. 

Driftsresultatet før skatt og avskrivninger (EBITDA) var 15 millioner kroner. Det gir en EBITDA-marginen på 14 prosent, opp fra fem prosent i første kvartal i fjor. 

Varsler oppkjøp

Omda evaluerer nå flere oppkjøpskandidater, ifølge administrerende direktør Sverre Flatby, som sier oppkjøp og fusjoner (M&A) er en hovedprioritet for selskapet. 

– Samtidig som våre forretningsområder fortsetter arbeidet med å levere
forbedrede marginer, vil Omda øke innsatsen på M&A-området. Vi har identifisert flere attraktive kandidater, og disse er i ulike stadier av evaluering, sier han i en pressemelding.

– Med en sunn kontantbeholdning, fjorårets refinansiering av obligasjonslånet og forventet økt kontantstrøm fra drift, er Omda godt posisjonert for å eksekvere på de rette mulighetene, legger han til. 

MDR-prosjekt snart fullført

Omda, som leverer programvare for spesialisthelse og akuttmedisin, forventer å fullføre et MDR-sertifiseringsprosjekt i løpet av første halvår. 

Prosjektet har krevd betydelige interne ressurser og medført kostnader for eksterne revisorer, ifølge kvartalsrapporten. 

MDR er EUs forordning for medisinsk utstyr, og en sertifisering vil ifølge Omda styrke selskapets konkurranseevne. 

Det er få aktører i det samme segment har sertifiseringen, som i økende grad blir etterspurt av kundene. I tillegg styrkes forhandlingsposisjon til Omda i oppkjøpsdiskusjoner, siden det er mange mindre programvareleverandører som sliter med å oppnå en sertifisering, skriver selskapet i kvartalsrapporten. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også