Omda låner en halv milliard

E-helseselskapet har hentet 500 millioner kroner i obligasjonsmarkedet. 
TAR OPP LÅN: Omda-sjef Sverre Flatby har hentet penger med hjelp fra Carnegie og DNB Markets. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM
TAR OPP LÅN: Omda-sjef Sverre Flatby har hentet penger med hjelp fra Carnegie og DNB Markets. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

– Vi anser interessen for vårt femårige obligasjonslån som en støtte til vår strategi og som en tillitserklæring til at den økonomiske veksten kommer til å fortsette, sier administrerende direktør Sverre Flatby i Omda i en børsmelding.

Lånet på 500 millioner kroner har en ramme på én milliard kroner. Renten er satt til tre måneders NIBOR, som er renten bankene tar betalt for å låne penger til hverandre, samt kvartalsvise rentebetalinger på seks prosent. 

– Den organiske veksten i det siste kvartalet på 11 prosent og en EBIDTA-margin på 27 prosent i kombinasjon med et obligasjonslån med en ramme på én milliard kroner, revitaliserer Omdas vekstplaner, sier Flatby. 

Lånet ble sikret ved hjelp fra Carnegie og DNB Markets. 

Omda, tidligere kjent som CSAM, har tidligere signalisert at selskapet vil satse på å vokse gjennom oppkjøp.

Selskapets tall for tredjekvartal som nylig ble lagt frem, viste at kostandene ble redusert med omtrent ti millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Dette skyldtes blant annet at selskapet satte i gang et kostnadsbesparende program på slutten av 2022, som blant annet inkluderte å si opp omtrent 30 ansatte. Det var 317 ansatte i CSAM ved slutten av 2022. I det tredje kvartalet i 2023 har Omda 285 ansatte. 72 prosent av de ansatte er ansatt i Norden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også