Opptil 30 ansatte må gå i e-helseselskap

CSAM Health Group iverksetter et kostnads-spareprogram for å øke lønnsomheten, og sier opp mellom 25 og 30 ansatte. 
For å målet om økt lønnsomhet må personalkostnader kuttes ved å kombinere frivillig avgang og ansatte som går av med pensjon, samt oppsigelser, heter det fra CSAM og direktør Sverre Flatby. | Foto: CSAM Health Group
For å målet om økt lønnsomhet må personalkostnader kuttes ved å kombinere frivillig avgang og ansatte som går av med pensjon, samt oppsigelser, heter det fra CSAM og direktør Sverre Flatby. | Foto: CSAM Health Group

E-helseselskapet CSAM Health Group AS (CSAM) utvikler programvare for helsevesenet.

I en børsmelding onsdag kveld, skriver selskapet at de vi implementere et konserndekkende kostnads-spareprogram for å nå et driftsresultat, en EBITDA-margin på 30 prosent. 

60 årsverk

Selskapet skriver at for å nå dette målet, så må personalkostnader kuttes ved å kombinere frivillig avgang og ansatte som går av med pensjon, samt oppsigelser. Mellom 25 og 35 ansatte vil bli varslet om permittering i 1. kvartal 2023, skriver selskapet. 

Til sammen vil den totale reduksjonen av eksterne konsulenter og ansatte tilsvare cirka 60 årsverk, som vil ha en bruttoeffekt på cirka 60 millioner kroner. 

Selskapet leverer nisjeløsninger til blant andre Oslo universitetssykehus, øvrige sykehus i Helse Sør-Øst og Helse Midt Norge. 22 prosent av CSAMs salg er i Norge.

– Realiserer kostnads-synergier

Selskapet hadde ved utgangen av tredje kvartal 231 millioner kroner i kontantbeholdning, og opplyste i november at de regner med å ha 705 millioner i totale verdier, hvorav 397 millioner av dette er immaterielle eiendeler sånn som goodwill, kontrakter og patenter.

– Etter fem oppkjøp i løpet av de siste 24 månedene, realiserer vi kostnads-synergier gjennom et kostnads-spareprogram. Dette vil gi oss den nødvendige finansielle fleksibiliteten til å fortsette veksten vår, og er spesielt viktig i disse tider med makroøkonomisk usikkerhet og økte kapitalkostnader, sier CSAM-direktør Sverre Flatby, i meldingen. 

Selskapet skriver også at de har mål om å redusere COGS tilsvarende fem prosent av det totale salget. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også