300 fastlege-henvisninger har ikke blitt fanget opp i Helseplattformen

Henvisninger fra fastleger i Trondheim kommune er ikke fanget opp i Helseplattformen 
HELSEPLATTFORMEN-GLIPP: Hundrevis av henvisninger som fastleger har sendt er ikke fanget opp. Trondheim kommune har varslet Statsforvalteren. | Foto: Colourbox
HELSEPLATTFORMEN-GLIPP: Hundrevis av henvisninger som fastleger har sendt er ikke fanget opp. Trondheim kommune har varslet Statsforvalteren. | Foto: Colourbox

Faglig leder for Helseplattformen i Trondheim kommune, Line Kristoffersen, sier kommunen nå kartlegger omfang og eventuelle konsekvenser for pasienter. 

- Men så langt ser det ut til at henvisningene er blitt fanget opp på andre måter, sier Kristoffersen i en melding på kommunens nettside. 

Henvisningene har blitt sendt til mottakere i Trondheim kommune som ikke er satt opp for å motta slike henvisninger. Verken avsender eller mottaker har blitt varslet om feilene. Helseplattformen AS retter nå denne feilen, opplyses det. 

Line Kristoffersen sier det er for tidlig å konkludere om hendelsen har fått konsekvenser for pasientbehandling, men at det hittil ikke er kommet fram noe som tyder på det.

En fullstendig gjennomgang vil være klar om noen dager, og statsforvalteren i Trøndelag er varslet om saken, ifølge kommunen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også