KI-løsning på Bærum sykehus vant e-helsepris

Ehin Award 2023 går til Vestre Viken HF for for deres kunstige intelligens i bildediagnostikk. 
TIL TOPPS: Line Tveiten og Bjørn Anton Graff kan feire etter at prosjektet deres om å innføre KI-løsningen Boneview på Bærum sykehus gikk til topps under Ehin Awards. | Foto: Ard Jongsma/Stillwords/EHiN
TIL TOPPS: Line Tveiten og Bjørn Anton Graff kan feire etter at prosjektet deres om å innføre KI-løsningen Boneview på Bærum sykehus gikk til topps under Ehin Awards. | Foto: Ard Jongsma/Stillwords/EHiN

Av de tre finalistene til den andre utgaven av Ehin Award noensinne, var det Vestre Vikens prosjekt om innføring av kunstig intelligens i bildediagnostikken på Bærum sykehus som trakk det lengste strået under seremonien tirsdag kveld.

Forskningskonsulent Line Tveiten og prosjektleder for KI i Vestre Viken, Bjørn Anton Graff, kunne dermed tre opp på scenen for å ta i mot prisen.

Som MedWatch har omtalt tidligere er det selskapet Gleamer som leverer løsningen Bærum sykehus nå tar i bruk, kalt Boneview. I første omgang brukes Boneview som et støtteverktøy og for å oppdage små frakturer.

Juryen hadde følgende å si om vinneren: 

«Juryen mener at dette er en ressursbesparende løsning ved bruk av det fremste av teknologi. Med dette prosjektet viser Vestre Viken mot og går foran i å ta i bruk KI som kan avlaste oss på en god måte i en sektor med begrensede ressurser. Løsningen er meget spennende og innovativ, og ivaretar både de arbeidsbesparende perspektivene og pasientsikkerheten. Med denne løsningen er det mye tid å spare for både helsepersonell og pasient som får svaret raskt. Fokus på endringsledelse er en suksessfaktor. Prosjektet har mulighet til skalering til andre deler av landet.» 

De to andre finalistene var:

Nattugla fra Easymeeting
Juryen mener ifølge Ehin at dette er et nyttig og arbeidsavlastende konsept som allerede er i bruk og i ferd med å bli breddet ut. «Løsningen er godkjent og implementert, og gir verdi for bruker allerede. Hensikten er bedre livskvalitet for bruker, samt avlastning for helsepersonell, som svarer på målene i helsetjenesten», skriver de blant annet.

Tjenesten «Pasientens journaldokumenter»
Dette er et samarbeid mellom NHN, HSØ, Helse Nord, Helse Vest, Bodø kommune, Stavanger kommune, Oslo kommune, Lovisenberg sykehus, Diakonhjemmet sykehus og Direktoratet for e-helse. Juryen mener at tjenesten adresserer et tidsriktig og viktig problem med informasjonsdeling mellom ulike virksomheter og virksomhetsområder og som har et stort potensial for skalering. «Det er et krevende, komplekst og viktig prosjekt, med mange aktører», skriver juryen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også