Felleskatalogen og Helsebiblioteket vant e-helsepris

Sammen med Helsebiblioteket ble Felleskatalogen AS tildelt e-helseprisen EHIN Awards 2022 for sitt bivirkningssøk.
VANT: Sammen med Helsebiblioteket ble Felleskatalogen AS tildelt e-helseprisen EHIN Awards 2022 for sitt bivirkningssøk. | Foto: Ard Jongsma
VANT: Sammen med Helsebiblioteket ble Felleskatalogen AS tildelt e-helseprisen EHIN Awards 2022 for sitt bivirkningssøk. | Foto: Ard Jongsma

Mandag kveld ble Felleskatalogens og Helsebibliotekets bivirkningssøk tildelt EHIN Awards for 2022.

Prisen ble delt ut på e-helsekonferansen EHIN 2022 mandag kveld.

Juryen uttalte om prisvinneren: Legemiddelområdet er et område det er stort fokus på i Norge, og har lenge vært i stort behov av kvalitetsheving. Løsninger som bidrar til å begrense feil og redde liv på dette området er kjærkomment. Dette vil ha stor betydning for mange pasienter med en sammensatt og kompleks medikamentliste. Løsningen vil spare fastlegene for tid og gjøre gjennomgang av medisinlister mer effektiv.

– Felleskatalogens bivirkningssøk ble lansert i februar i år og har som formål å hjelpe helsepersonell, pasienter og pårørende med å undersøke eventuell sammenheng mellom bivirkninger og legemidler i bruk. Bente By Jansen og hennes seks ansatte har i samarbeid med Helsebiblioteket definert nærmere 5000 bivirkningstermer, strukturert alle Felleskatalogtekstene og lagt inn 110 000 nye lenker mellom bivirkningstermene og FK-tekstene. Det er et enormt arbeid som ligger bak –over 20 000 arbeidstimer er investert i prosjektet. Søket er gratis tilgjengelig for alle, skriver Legemiddelindustrien (LMI).

Totalt ble 27 kandidater nominert gjennom en åpen nominasjon. Av disse har juryen valgt ut Felleskatalogen og Helsebiblioteket, Appsens’ hjerterytmesensor ECG247, Blodprøve-app Sykehuset Østfold og Nimble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også