Fire finalister kjemper om e-helsepris

Ehin, e-helse i Norge, lanserer Ehin Award, en pris som skal rette oppmerksomheten mot gode digitale e-helseløsninger.
FINALIST: Administrerende direktør og redaktør i Felleskatalogen, Bente By Jansen, er en av fire finalister til Ehin Awards. | Foto: LMI
FINALIST: Administrerende direktør og redaktør i Felleskatalogen, Bente By Jansen, er en av fire finalister til Ehin Awards. | Foto: LMI

Prisen skal deles ut under konferansen Ehin 2022 som arrangeres neste uke.

Totalt ble 27 kandidater nominert gjennom en åpen nominasjon. Av disse har juryen valgt ut Felleskatalogen og Helsebiblioteket, Appsens’ hjerterytmesensor ECG247, Blodprøve-app Sykehuset Østfold og Nimble.

Dette er finalistene, og begrunnelsene fra juryen:


(I tilfeldig rekkefølge)

Appsens’ ECG247

Juryen mener: Enkel og viktig innovasjon med stort nedslagsfelt, også i utlandet. Spennende nyvinning som vil kunne redde liv og hindre varig invaliditet. Stadig flere mennesker får hjerteflimmer, og mange har tilstanden uten symptomer. Løsningen tilbyr en lettvint metode for å oppdage hjerteflimmer tidlig.

Blodprøve-app Sykehuset Østfold

Juryen mener: Enkel og pasientvennlig app som sparer tid for helsepersonell. Positivt tiltak for pasientsikkerhet og begrenser både dobbeltarbeid og dobbelt belastning for pasient ved blodprøvetaking. Er integrert med labratoriesystemet og den elektroniske pasientjournalen hvor bestillingen opprettes, og dette gir umiddelbar effekt knyttet til pasientsikkerhet og kvalitetssikring av arbeidsprosesser.

Felleskatalogens og Helsebibliotekets bivirkningssøk

Juryen mener: Legemiddelområdet er et område det er stort fokus på i Norge, og har lenge vært i stort behov av kvalitetsheving. Løsninger som bidrar til å begrense feil og redde liv på dette området er kjærkomment. Dette vil ha stor betydning for mange pasienter med en sammensatt og kompleks medikamentliste. Løsningen vil spare fastlegene for tid og gjøre gjennomgang av medisinlister mer effektiv.

Nimble

Juryen mener: Spennende og nyttig nybrottsarbeid i samhandlingen mellom helsepersonell og pasienter. Innovasjon som kobler pasientrapporterte opplysninger med journal bidrar til bedre pasientforløp og kvalitet. Løsningen ivaretar samhandling med pasient, og er integrert med eksisterende løsninger.

Mange kriterier

Blant mange kriterier er at løsningen er innovativ, ferdig utviklet eller under utvikling i Norge., ifølge Ehin. Den må også være implementert eller skal implementeres i statlig, regional, kommunal, internasjonal eller privat helsetjeneste, enten på institusjoner, i hjem, fritidssituasjoner eller på arbeidsplass. Det heter også at løsningen ”bruker nye digitale muligheter på en innovativ måte”.

Dette er juryen:

Arild Kristensen, NSCC
Christer Mjåseth, Helseplattformen
Elisabeth Jakobsen, Kreftforeningen
Ellen Normannseth, KS
Fredrik Syversen, IKT-Norge
Håkon Grimstad, FKJ
Janne Nestvold, OCC Inkubator
Karen Dolva, No Isolation
Kjartan Olafsen, NHN
Liv Heidi Remo, Helsedirektoratet
Mads Bjerke, Direktoratet for ehelse
Mina Gerhardsen, Nasjonalforeningen for folkehelsen
Monica Larsen, LMI
Ole Johan Borge, Forskningsrådet
Riche Vestby, NHO
Stein Olav Skrøvseth, NSE
Sverre Fossen, NHN

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også


NY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda