Dansk selskap kjøper Checkware

Det norske helseteknologiselskapet Checkware er kjøpt av det danske programvareselskapet EG, som tidligere i år kjøpte norske Patientsky. 
OPPKJØPT: – Vi ser dette som en anerkjennelse av arbeidet vi har gjort, sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i CheckWare. | Foto: Checkware
OPPKJØPT: – Vi ser dette som en anerkjennelse av arbeidet vi har gjort, sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i CheckWare. | Foto: Checkware

Danske EG har kjøpt helseteknologiselskapet Checkware for å styrke helsetjenestene i Norden innen både psykisk og somatisk helse.

Checkware leverer løsninger til sykehus, klinikker og kommuner som ønsker å tilby digitale helsetjenester til sine pasienter. 

Det trønderske selskapet startet i 2008 innenfor psykisk helse med å tilby en webbaserte skyløsning der pasientene kan rapportere om egen tilstand hjemmefra, slik at behandlere kan være forberedt når pasienten kommer til time.

– Vi er veldig stolte av å bli en del av et profesjonelt og solid selskap som EG og ser dette som en anerkjennelse av arbeidet vi har gjort sammen med våre kunder for å skape bærekraftige digitale helsetjenester. Dette beviser at norsk helseteknologi er i forkant og har et enormt potensial, sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i Checkware i en pressemelding. 

Tidligere i år kjøpte også EG norske Patientsky. EG har over 350 ansatte i Norge. 

– Oppkjøpet av Checkware representerer enda et skritt mot digitalisering av helsetjenester for innbyggere i Norden, inkludert digitale kartlegginger og helsetjenester for å supplere våre eksisterende tilbud, som lege- og spesialisterklæringer, samt elektroniske pasientjounal (EPJ)-løsninger, uttaler Steffen Rugtved, senior visepresident for EG Digital Welfare. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også