Dansk IT-selskap kjøper flere av Patientskys datterselskaper for opptil 900 millioner kroner

Danske EG har underskrevet en avtale med Patientsky AS, et datterselskap som eies av Patientsky Group AS, om å kjøpe flere av virksomhetene. 
KJØPER: Mikkel Bardram er administrerende direktør i det danske IT-selskapet EG, som nå kjøper flere av Patientskys datterselskaper. | Foto: EG / Morten Bak / PR
KJØPER: Mikkel Bardram er administrerende direktør i det danske IT-selskapet EG, som nå kjøper flere av Patientskys datterselskaper. | Foto: EG / Morten Bak / PR

EG kjøper Patientsky SaaS Norway AS og Patientsky APP AS (tilsammen PatientSky SaaS) inkludert selskapene Hove Medical Systems, Infodoc, Patientsky Clinic og Patientsky App. 

Patientsky-konsernet vil motta mellom 850 millioner og 900 millioner kroner for salget, heter det i en børsmelding. 

– EG har gjennom årene vist at selskapet investerer markant i utvikling av software til helsetjenesten, sier Kjell Magne Solli, leder for Patientsky Saas Norway, i en pressemelding. Han fortsetter i EG som business manager. 

– EG har stor erfaring med primærhelsetjenesten i Danmark, som på mange måter ligner den norske helsetjenesten. Det har vært av avgjærende betydning for oss å finne en eier med stor innsikt i sektoren, uttaler styreleder Jesper Melin i Patientsky Group AS, i meldingen. 

Det danske IT-selskapet har i dag 350 ansatte i EG Norge. Selskapet leverer software innen blant annet bygg og trelast, handel og helse. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les ogsåNY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Photo: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda