Helseministeren: – Det er ikke noe reelt alternativ å skrote Helseplattformen

– Diskusjoner om andre systemer blir hypotetiske og lite konstruktive, sier Ingvild Kjerkol, som ber Helse Midt-Norge samle IKT-ressursene. 
HELSEPLATTFORMEN: – Nå handler det om å finne realistiske løsninger og tydeliggjøre roller og ansvar, sier helseminister Ingvild Kjerkol. | Foto: Foto: Hanna Johre / NTB
HELSEPLATTFORMEN: – Nå handler det om å finne realistiske løsninger og tydeliggjøre roller og ansvar, sier helseminister Ingvild Kjerkol. | Foto: Foto: Hanna Johre / NTB
    Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har i foretaksmøte med Helse Midt-Norge RHF fredag blant annet stilt et krav om at organiseringen av det videre arbeidet med innføringen av Helseplattformen skal gi bedre samordning mellom aktørene.

Det innebærer blant annet at Helse Midt-Norge skal utrede og vurdere en samling av ressursene i Helseplattformen AS og Helse Midt-Norges heleide IKT-tjenesteleverandør, Hemit HF, for å styrke kapasitet og kompetanse. Formålet er å sikre best mulig ressursutnyttelse i det pågående arbeidet med feilretting og forbedringer, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. 

– Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital. Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sier Kjerkol.

– Det er åpenbart at belastningen på de ansatte ved St. Olavs hospital og Helseplattformen AS har vært meget høy over lang tid. Det har vært en betydelig innsats i en krevende periode. Og vi er helt avhengige av deres innsats også framover, sier hun. 

– Det er ikke noe reelt alternativ å skrote Helseplattformen. Det å få på plass et alternativt system vil ta mange år og koste milliarder av kroner. Det er milliarder av kroner som jeg ikke har tilgjengelig, og ikke er villig til å ta fra pasientene. Risiko knyttet til pasientsikkerhet ville også vært høy dersom det ble satt i gang nye anskaffelsesprosesser nå. Diskusjoner om andre systemer blir hypotetiske og lite konstruktive. Det vil være uansvarlig på alle måter. Nå handler det om å finne realistiske løsninger og tydeliggjøre roller og ansvar, sier Kjerkol i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også