Tyske Merck inngår partnerskap med britiske KI-selskaper

Partnerskapene skal føre til raskere oppdagelse av nye legemidler «med større sjanse for suksess», ifølge det tyske konsernet.
– Gjennom møtet av vitenskap, data og kunstig intelligens er vi bestemte på å skyte fart på utviklingen av nye og virkelig innovative kandidater, sier medisinsk direktør i Merck, Danny Bar-Zohar. | Foto: Merck
– Gjennom møtet av vitenskap, data og kunstig intelligens er vi bestemte på å skyte fart på utviklingen av nye og virkelig innovative kandidater, sier medisinsk direktør i Merck, Danny Bar-Zohar. | Foto: Merck

Når analyseselskapet CB Insight nylig publiserte en analyse av hvilke selskaper som var mest klare for å ta i bruk kunstig intelligens (KI), kom tyske Merck inn på en 13. plass, bak blant annet tyske Bayer, som ble vurdert til en 2. plass, og tyske Biontech, som kom inn på 12. plass. Sveitsiske Roche var ifølge analysen desidert best forberedt.

Merck tar imidlertid nå grep om situasjonen, og inngår samarbeid med to britiske selskaper som skal hjelpe dem ta i bruk kunstig intelligens for å forbedre design- og oppdagelses-kapasiteten deres, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Det er selskapene BenevolentAI og Exscientia som skal hjelpe selskapet skyte fart:

– Gjennom møtet av vitenskap, data og kunstig intelligens er vi bestemte på å skyte fart på utviklingen av nye og virkelig innovative kandidater, som kan gå opp stien for medisinske gjennombrudd vi ikke kunne se for oss tidligere, sier medisinsk direktør og FoU-sjef i Merck, Danny Bar-Zohar i meldingen. 

Gjennom samarbeidet vil de to selskapenes kunstige intelligens identifisere om midlene har potensial til å treffe flere og andre mål - hvis BenevolentAI og Exscientias arbeid utvikler seg som håpet, vil de kunne motta milepælsbetalinger etter hvert som en rekke milepæler knyttet til oppdagelse, utvikling, regulatorisk utvikling og kommersialisering oppnås.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også