GE Healthcare får 477 millioner kroner for å utvikle ny ultralyd-teknologi

Om lag 477 millioner kroner tildeles GE Healthcare til utvikling av kunstig intelligens-assistert ultralydteknologi. 
ULTRALYD: Bill & Melinda Gates Foundation gir GE Healthcare nær en halv milliard kroner for å utvikle ny ultralydteknologi. | Foto: Bill & Melinda Gates Foundation/pr
ULTRALYD: Bill & Melinda Gates Foundation gir GE Healthcare nær en halv milliard kroner for å utvikle ny ultralydteknologi. | Foto: Bill & Melinda Gates Foundation/pr

GE Healthcare tildeles 44 millioner dollar, om lag 477 millioner kroner, fra Bill & Melinda Gates Foundation for å utvikle ultralydteknologi med kunstig intelligens (KI) for å forbedre svangerskapsomsorgen og lungehelsen hos barn i lav- og mellominntektsland.

Tilskuddet vil gjøre det lettere for Caption Health, som ble kjøpt opp av GE Healthcare tidligere i år, å utvikle brukervennlige KI-assisterte verktøy for vurdering av ultralydundersøkelser. Verktøyene skal hjelpe helsepersonell - også de som ikke har spesialisert seg på eller har erfaring med bruk av ultralyd - med informasjon som gjør det enklere å ta effektive kliniske beslutninger. 

Caption Health tilbyr allerede FDA-godkjent KI-drevet programvare for hjerteveiledning.

– Vi er stolte og glade over å ha mottatt dette stipendet for å gjøre ultralyd mer tilgjengelig i lav- og mellominntektsland. Ultralyd er et viktig verktøy for screening og diagnostisering av ulike medisinske tilstander, blant annet i forbindelse med svangerskap og luftveissykdommer, sier Roland Rott, president og CEO for Ultrasound, GE Healthcare, i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også