Ny toppsjef i vaksinealliansen Gavi

Seth Berkley trekker seg etter 12 år i sjefsstolen. Muhammad Ali Pate er hans arvtager.
NY VAKSINESJEF: Muhammad Ali Pate tar over tømmene i Gavi fra Seth Berkley, som går av etter 12 år. | Foto: GAVI
NY VAKSINESJEF: Muhammad Ali Pate tar over tømmene i Gavi fra Seth Berkley, som går av etter 12 år. | Foto: GAVI

Muhammad Ali Pate tar over som administrerende direktør etter Seth Berkley den 3. august. Berkley har ledet organisasjonen i 12 år.

Det skriver Endpoints News.

Pate er for øyeblikket professor i «Public Health Leadership» ved Harvard Chan School of Public Health. Han har lang og bred politisk og medisinsk erfaring, blant annet som helseminister i Nigeria, og som global direktør for helse, næring og direktør for «the Global Financing Facility» i Verdensbanken.

The Global Financing Facility ble opprettet i 2015 av FN og Verdensbanken for å sikre at myndighetene i lav- og middelinntektsland prioriterer og finansierer helse og næring for sin befolkning, med et spesielt fokus rettet mot kvinner og barn.

Vaksinealliansen Gavi koordinerte initiativet COVAX under pandemien, som hadde som mål å spre diagnostikk, behandling og vaksiner for Covid-19 jevnt over hele verden. Alliansen besluttet i desember 2022 å legge ned COVAX.

Gavi er en offentlig-privat organisasjon med partnere som WHO, UNICEF, Verdensbanken og The Bill and Melinda Gates Foundation.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også