Direktoratet for e-helse vil undersøke spillereglene i bransjen

Det er behov for å få oversikt over rammebetingelsene på det norske e-helseområdet, ifølge Direktoratet for e-helse, som har inngått avtale med et svensk advokatbyrå som skal gjøre undersøkelsen. 
VIL FÅ OVERSIKT: «Det er behov for å jobbe med spillereglene på e-helseområdet, og direktoratet trenger en analyse på bransjenivå(...)», heter det fra Direktoratet for e-helse. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
VIL FÅ OVERSIKT: «Det er behov for å jobbe med spillereglene på e-helseområdet, og direktoratet trenger en analyse på bransjenivå(...)», heter det fra Direktoratet for e-helse. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Stian Olsen (AdvokatWatch)

Direktoratet for e-helse har vil inngå en avtale med Cirio Advokatbyrå i Stockholm, dersom det ikke kommer noen innsigelser, om å få gjennomført en analyse som undersøker rammebetingelsene og spillereglene på det norske e-helseområdet. 

«Det er behov for å jobbe med spillereglene på e-helseområdet, og direktoratet trenger en analyse på bransjenivå, som beskriver eksisterende kultur, spilleregler, normer og tillit mellom partene», står det i beskrivelsen av oppdraget på Doffin.

Ifølge kunngjøringen stiller direktoratet krav om at leverandører må kjenne fagfeltet inngående, gjennom å ha publisert forskningsartikler på dette fagfeltet i anerkjente, fagfellevurderte tidsskrifter.

«Videre stiller direktoratet krav om at leverandører må ha praksiserfaring med å anvende dette faget og disse metodene til å jobbe med slike problemstillinger på bransjenivå. Denne erfaringen må ha munnet ut i publisering av analyser og råd til praktikere og myndigheter. Slik erfaring bør være tilknyttet arbeid i Norge, eller i et sammenlignbart land med kulturell nærhet til den nordiske modellen, som kan betraktes som et ideal for tett og tillitsfullt samarbeid mellom myndigheter, bransjeorganisasjoner og fagbevegelse», heter det.

Anskaffelsens totale verdi er på 750.000 kroner.

Ifølge direktoratet er det gjort «et omfattende arbeid», for å finne fagpersoner og leverandører som dekker deres behov i oppdraget.

«Vi har undersøkt leverandører på rammeavtalen, andre analysehus, og relevante forskningsmiljøer og akademiske institusjoner. Så langt Oppdragsgiver er kjent med, er det kun Cirio Advokatbyrå AB som innehar de kompetanse og erfaringer som det etterspør for dette oppdraget», skriver Direktoratet for e-helse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også