Ny medisin for blødersykdom kan gi ny vekst i Novo Nordisk' hemofilivirksomhet

Selskapet forbereder for tiden markedsgodkjenning av Mim8, og mener behandlingen utfordrer konkurrenten, Roches Helimbra. 
VIL UTFORDRE: Novo Nordisk Ludovic Helfgott mener selskapets blødermedisin kan gjøre det sterkt. | Foto: Novo Nordisk / Pr
VIL UTFORDRE: Novo Nordisk Ludovic Helfgott mener selskapets blødermedisin kan gjøre det sterkt. | Foto: Novo Nordisk / Pr
Marketwire

Veksten i Novo Nordisks hemofilidivisjon er i ferd med å avta, ifølge Ludovic Helfgott, som er konserndirektør for medisin til området Sjeldne sykdommer. Dette skyldes særlig det danske legemiddelselskapets blødermedisin Mim8.

Det skriver danske Børsen. 

I 2023 falt omsetningen i forretningsområdet Sjeldne sykdommer, som bløderlegemidler er en del av, med 15 prosent, mens det totale salget økte med over 30 prosent. Mim8 kan bidra til å revitalisere veksten i dette området, ettersom investeringsbanken Citi tidligere har estimert at legemiddelet kan oppnå en årlig omsetning på i underkant av 14 milliarder danske kroner. 

De siste årene har Novo Nordisk blitt utfordret på hemofiliområdet av sveitsiske Roche, som lanserte Hemlibra i 2017. I 2023 solgte dette for drøyt 50 milliarder norske kroner. Det er ennå ikke gjennomført en sammenlignende studie av de to legemidlene, men ifølge Ludovic Helfgott er Mim8 en sterk konkurrent til Hemlibra. 

– Vi spår ingenting, men vi tror definitivt at vi har en seriøs utfordrer til den posisjonen, sier han til Børsen. 

Akkurat nå forbereder selskapet markedsgodkjenning av Mim8. Dette er en langsom prosess, ettersom divisjonen opplever produksjonshindringer med veksthormonet Norditropin. Samtidig er det vanskelig å finne egnede medarbeidere til produksjonen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også