Direktøren ved St.Olavs hospital går av

Grethe Aasved går av med pensjon. 
«KREVENDE Å FORENE»: Grete Aasved mener det har vært krevende å forene det å sikre pasientsikkerheten på St.Olavs med innføringen av Helseplattformen. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
«KREVENDE Å FORENE»: Grete Aasved mener det har vært krevende å forene det å sikre pasientsikkerheten på St.Olavs med innføringen av Helseplattformen. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
Sebastian Brauer Hagel anne Grete Storvik

Administrerende direktør Grethe Aasved informerte i styremøte tirsdag om at hun går av med pensjon ved utgangen av 2024, og ga samtidig en redegjørelse om sin situasjon som leder i forbindelse med innføringen av Helseplattformen, skriver St.Olavs hospital i en pressemelding. 

Styret tok redegjørelsen til etterretning, og vedtok å utlyse stillingen umiddelbart, heter det i meldingen.

Grethe Aasved fortsetter i stillingen inntil videre, og vil etter eget ønske, og i samråd med styreleder, fratre i løpet av første halvår 2024.

– Mitt lederskap har, i en meget kompleks styringsstruktur, vært preget av to samfunnsoppdrag som har vært krevende å forene; mitt ansvar for pasientsikkerheten, noe som inkluderer ansattes arbeidsforhold, og oppdraget om å innføre Helseplattformen. Det har vært svært utfordrende å stå i denne situasjonen over tid, sier Aasved.

– Grethe Aasved gjør en betydelig innsats for St. Olavs hospital, og vi legger nå til rette for en god overgang til en ny administrerende direktør. Etter fratredelse vil hun stå til disposisjon for ny administrerende direktør. Jeg er glad for å ha hennes kompetanse tilgjengelig ut året, sier styreleder Ola H. Strand.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også