Hurtigspor for immunterapi – ja til å innføre behandling for leverkreft og galleveiskreft

Beslutningsforum for Nye Metoder sier ja til å til å innføre Astrazenecas behandling Imfinzi til pasienter med galleveiskreft og leverkreft, melder selskapet. 
GLAD FOR RASK INNFØRING: Wenche Gorset Johnsrud, direktør for myndighetskontakt og markedstilgang i Astrazeneca, er glad for mandagens avgjørelse i Beslutningsforum. | Foto: Astrazeneca
GLAD FOR RASK INNFØRING: Wenche Gorset Johnsrud, direktør for myndighetskontakt og markedstilgang i Astrazeneca, er glad for mandagens avgjørelse i Beslutningsforum. | Foto: Astrazeneca

– Astrazeneca meldte Imfinzi (durvalumab) inn i ordningen med hurtiginnføring av immunterapi, og vi har hatt en god dialog med myndighetene i denne saken. Vi er glade for at innføringen har gått raskt, særlig med tanke på pasienter med galleveiskreft som har et stort behov for ny behandling, sier Wenche Gorset Johnsrud, direktør for myndighetskontakt og markedstilgang i Astrazeneca, til MedWatch. 

Beslutningsforum sa mandag ja til å innføre Imfinzi i kombinasjon med gemcitabin og cisplatin som førstelinjebehandling av voksne med inoperabel eller metastatisk galleveiskreft (BTC). Forumet gir også klarsignal til å innføre samme antistoff som monoterapi til førstelinjebehandling hos voksne med avansert eller inoperabel hepatocellulært karsinom, som er en type leverkreft.

– Vår erfaring med den nye hurtiginnføringen har vært god, og vi er glade for at pasientene med disse to sykdommene får tilgang til ny behandling raskere. Vi håper det går like raskt med de andre indikasjonene som ligger og venter, sier Gorset Johnsrud.

Terje Ahlquist, nordisk medisinsk direktør for onkologi i Astrazeneca, viser til at det hvert år er mellom 100 og 120 personer som får diagnosen galleveiskreft i Norge. 

– Kjemoterapi har vært standardbehandling for disse pasientene i mer enn ti år, og det er derfor svært gledelig at de nå får et nytt behandlingstilbud. Vi er også glade for å kunne tilby pasienter med avansert eller metastatisk leverkreft en ekstra behandlingsmulighet med durvalumab som monoterapi, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også