Arcticzymes nominerer ny styreleder

Frank Mathias, administrerende direktør i Oxford Biomedica, er ønsket som ny styreleder i Arcticzymes. 
ØNSKET: Frank Mathias er nominert til ny styreleder i Tromsø-selskapet etter Marie Roskrow. | Foto: Privat/Linkedin
ØNSKET: Frank Mathias er nominert til ny styreleder i Tromsø-selskapet etter Marie Roskrow. | Foto: Privat/Linkedin

I starten av juni meldte Arcticzymes Technologies at valgkomiteen hadde en erstatter til styreledervervet klar, uten å fortelle hvem vedkommende er.

Nå er det klart at Frank Mathias, tidligere direktør i Rentschler Biopharma SE og før det administrerende direktør i immunonokologi-selskapet Medigene AG, er ønsket som ny styreleder. 

Tidligere styreleder Marie Roskrow, trakk seg seg fra rollen hun hadde hatt hatt i seks år, i mai.

Frank Mathias var tidligere direktør i svenske Rentschler Biopharma SE og administrerende direktør i immunonokologi-selskapet Medigene AG. 

Ifølge en pressemelding fra Arcticzymes har Mathias hatt ledende stillinger i blant annet Amgen, Servier Deutchlanad gmbh og Hoechst AG. 

– Vi er svært glade for å kunne nominere Frank Mathias som vår nye styreleder, sier Jon R. Sandberg, leder av valgkomiteen, i meldingen. 

Samtidig som det ble meldt at Roskrow fratrådte, ble det også meldt at styremedlem Jane Theaker forlater styret. To nye medlemmer skal velges under generalforsamlingen, som avholdes onsdag denne uken.

Valgkomiteen har innstilt Sharon Brownlow, med bakgrunn fra celle- og genterapi-industrien, og Petter Dragesund, som er tidligere seniorpartner i Pareto Securities.

Valgkomiteen i Arcticzymes består av David Zetterlund og Arne Handelnad, og ledes av Jon Rømer Sandberg. 

Tromsø-baserte Arcticzymes produserer enzymteknologi til selskap som utvikler legemidler og in vitro-diagnostikk. Ifølge selskapet har saltaktive nukleaser vist seg å være svært effektive når det gjelder å forbedre fjerningen av uønsket DNA fra bionanopartikler på grunn av nukleasenes evne til å tilpasse seg relevante forhold. 

Selskapet omsatte for 30 millioner kroner første kvartal 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev