Arctic Bioscience matcher fjoråret

Til tross for salgsnedgang i første kvartal har selskapet sikret seg 90 prosent av fjorårets salgsinntekter. 
UTVIKLER PSORIASIS-MIDDEL: – Vi ser stor interesse for vår prosess og kandidat, sier Arctic Bioscience-sjef Christer Valderhaug om HRO350, som er tiltenkt psoriasis.
UTVIKLER PSORIASIS-MIDDEL: – Vi ser stor interesse for vår prosess og kandidat, sier Arctic Bioscience-sjef Christer Valderhaug om HRO350, som er tiltenkt psoriasis.

Arctic Bioscience, som har utviklet legemiddelkandidaten HRO350 for pasienter med mild til moderat psoriasis, melder om salgsnedgang i årets første kvartal. 

Salget ble 6,1 millioner kroner, mot 7,8 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2023. Likevel har selskapet allerede sikret seg over 90 prosent av de totale 2023-inntektene via gjennomført salg og mottatte innkjøpsordrer for 2024.

Fase 2b-studien HEROPA med HRO350 ble fullrekruttert i januar. Studien foregår i fem europeiske land med over 500 psoriasispasienter.

Etter planen skal selskapet gjennomføre en seksmåneders utlesning av primærendepunktene i andre halvdel av 2024.

Ifølge administrerende direktør Christer L. Valderhaug har Arctic Bioscience samtaler med flere legemiddelselskap om mulige partnerskapsavtaler. 

– Vi ser stor interesse for vår prosess og kandidat. I løpet av året vil vi også publisere resultater fra vår studie knyttet til virkeområdene for HRO350, noe som vil gi ytterligere innspill til våre partnerskapsdialoger fremover, sier han i en pressemelding.

Arctic Bioscience hadde 75 millioner kroner i tilgjengelig likviditet ved utgangen av 1. kvartal 2024. 

Selskapet har hovedkontor ved Ørstafjorden og herfra fiskes fisken som er sentral i selskapets portefølje. Selskapets omsetning kommer ikke fra salg av legemidler, men av kosttilskudd basert på silderogn.

Selskapet skal utvide produksjonsanlegget på Sunnmøre, og har tidligere uttalt at dette skal gjøres i siste kvartal i 2024. Anlegget skal brukes til å produsere både kosttilskudd og legemidler. 

Utvidelsen skal sikres gjennom et banklån på 65 millioner og tre millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også