NHO Geneo får ny næringspolitisk direktør

Reidar Holst Christensen er ny næringspolitisk direktør i NHO Geneo. 
BYTTER DIREKTØRSTILLING: Reidar Holst Christensen forlater fagdirektørstillingen i NHO Geneos avdeling for Helse- og velferd. | Foto: Lena Verås Eriksen
BYTTER DIREKTØRSTILLING: Reidar Holst Christensen forlater fagdirektørstillingen i NHO Geneos avdeling for Helse- og velferd. | Foto: Lena Verås Eriksen

Reidar Holst Christensen har over 30 års erfaring innen helse- og velferdssektoren, både offentlig og privat. De siste to årene har Christensen vært fagdirektør i det som heter NHO Geneo-bransjen Helse- og velferd. 

Nå blir han næringspolitisk direktør i NHO Geneo.

– Jeg ønsker å synliggjøre det samlede bidraget bedriftene i NHO Geneo gir, og bygge videre på en bred politisk enighet om offentlig-privat samarbeid. Sånn sikrer vi en friskere befolkning og en mer effektiv og bærekraftig helse- og velferdstjeneste, sier Christensen i en pressemelding. 

Christensen startet å jobbe innen helsetjenesten i 1990 og har hatt roller innenfor mange av fag- og virksomhetsområdene til NHO Geneo.

– Jeg har erfart at løsningene ligger i offentlig-privat samarbeid. Når en sterk stat og kompetente kommuner evner å ta i bruk tilgjengelige ressurser og kapasitet i privat sektor, sikrer vi gode, effektive og likeverdige helse-, velferd- og oppveksttjenester, sier han. 

NHO Geneo mottok mange gode og kvalifiserte søkere til stillingen, men Reidar utmerket seg særlig, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

– Han sitter på en unik kunnskap og har en allsidig bakgrunn i helse- og velferdssektoren. Han var den første NHO Geneo ansatte, og har siden den gang markert seg i det politiske arbeidet knyttet til bransjeforeningen han har representert, samtidig som han har klart beholde helhetsperspektivet til landsforeningen.

– I tillegg har han de personlige egenskapene som skal til for å samle bransjene og håndtere veksten til en så ny landsforening som det NHO Geneo er, sier Bekkemellem.

Christensen fortsetter i sin nåværende stilling for bransjeorganisasjonen ut juni, og Helse og velferd er i gang med rekruttering av hans etterfølger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også