ISO i boks for Lifecare

Lifecare kan nå fryde seg over å ha fått en av de nødvendige forutsetningene for å få et CE-merke og markedsføringstilatelse.
VENTET: – Dette var ventet, men likevel utrolig gledelig, sier Joacim Holter om det å bli ISO13485-sertifisert. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
VENTET: – Dette var ventet, men likevel utrolig gledelig, sier Joacim Holter om det å bli ISO13485-sertifisert. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Det var ingen anmerkninger ISO-inspektøren tok med seg fra inspeksjonen som ble avholdt i november ved selskapets laboratorium i Mainz i Tyskland. Lifecare var da temmelig sikre på at de ville bli gitt ISO13485-sertifisering tidlig i 2024. 

Nå er det tidlig i 2024 og sertifiseringen er nå på plass, melder Lifecare i en pressemelding.

ISO13485 er standarden for bedrifter som markedsfører medisinsk utstyr, og dekker hele livstiden til utstyret fra design til utvikling, produksjon, installering og service.

– Dette var ventet, men likevel utrolig gledelig å få bekreftelsen på at vi er ISO 13485-sertifisert. Dette er selvfølgelig et svært viktig skritt for selskapet og organisasjonen, sier administrerende direktør Joacim Holter i meldingen.

Det er CE-merket som er Lifecares endelige mål, som vil la dem markedsføre glukosesensoren deres, som skal være på størrelse med et riskorn, og som skal implanteres under huden. ISO9001-sertifiseringen (kvalitetsledelsessystem) som er en av de andre viktige brikkene i dette arbeidet, fikk de tidligere i 2023.

Den kommuniserte planen til Lifecare er at de skal sende protokollen for den neste kliniske studien deres, LFC-SEN-003, til myndighetsgodkjennelse i løpet av årets første kvartal. Studien skal så være i gang i andre kvartal av 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også