Europeisk legemiddelkomite anbefaler Eli Lillys fedmemiddel i Europa

Eli Lillys Mounjaro anbefales innført i Europa til fedmebehandling. Anbefalingen kommer samme uke som legemidlet ble godkjent for fedmebehandling i USA. 
FEDME: Lillys GLP-1 middel Mounjaro burde også innføres til å behandle pasienter med fedme, slik som Novo Nordisks Wegovy, mener CHMP. | Foto: AP Photo/Darron Cummings/NTB
FEDME: Lillys GLP-1 middel Mounjaro burde også innføres til å behandle pasienter med fedme, slik som Novo Nordisks Wegovy, mener CHMP. | Foto: AP Photo/Darron Cummings/NTB

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) sin vitenskapelige komité for medisiner til mennesker (CHMP) anbefaler at Eli Lillys Mounjaro utvides til å omfatte behandling av fedme hos pasienter med høy BMI.

Legemidlet er allerede på markedet for behandling av diabetes type 2. 

Komiteen anbefaler dermed at Europakommisjonen utvider indikasjonen for selskapets GLP-1 middel som i dag kun brukes til å behandle diabetes type 2, til å også inkludere behandling av fedme.

Anbefalingen fra komiteen kommer samme uke som tirzepatide ble innført av den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA for behandling av fedme, da under merkenavnet Zepbound.

Mounjaro kan så fort godkjenning fra kommisjonen foreligger bli brukt av klinikere i Europa til å behandle personer med BMI over 30, som tilsvarer fedme, og pasienter med BMI over 27 dersom pasienten har en vekt-realtert komorbid tilstand, sånn som søvnapné eller hjerte- og karsykdommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også