Beslutningsforum innfører Roches kreftmiddel etter 16 måneder

Roches legemiddel Tecentriq innføres som adjuvant behandling av ikke-småcellet lungekreft, avgjorde Beslutningsforum mandag. 
FIKK JA: – Vi er veldig glade for at norske pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) i stadium II-IIIA endelig får tilgang til adjuvant Tecentriq, sier Anders Roos, patient journey partner for Roche Norge. | Foto: Roche
FIKK JA: – Vi er veldig glade for at norske pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) i stadium II-IIIA endelig får tilgang til adjuvant Tecentriq, sier Anders Roos, patient journey partner for Roche Norge. | Foto: Roche

16 måneder etter at legemiddelselskapet sendte inn dokumentasjon til Statens legemiddelverk, var Roches legemiddel Tecentriq oppe i Beslutningsforum. 

I mandagens møte fikk legemidlet ja for indikasjonen adjuvant behandling av ikke-småcellet lungekreft. Dette betyr at behandlingen kan tilbys i det offentlige helsevesenet. 

– Vi er veldig glade for at norske pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) i stadium II-IIIA endelig får tilgang til adjuvant Tecentriq, sier Anders Roos, patient journey partner for Roche Norge.

– Kirurgi har vært standardbehandling for denne pasientgruppen - med eller uten adjuvant kjemoterapi, men risikoen for residiv er høy og langtidsoverlevelse er relativt lav. Pasientene frykter ofte tilbakefall. Ved å ta immunterapi inn i tidlig behandling forbedrer vi muligheten til å forhindre tilbakefall og forlenge overlevelse for mange mennesker i denne pasientpopulasjonen, der målet med behandling er kurasjon, sier Roos i en pressemelding. 


Les også: Kreftmiddel opp i Beslutningsforum etter halvannet år i kø

Som MedWatch har skrevet har Legemiddelverket gjort en forenklet vurdering av innføringen av den nye indikasjonen, etter at Bestillerforum ga beskjed om å prioritere saker i kø. 

– Denne gruppen lungekreftpasienter har ventet lenge på adjuvant behandling, sa Audun Ohna, leder for markedstilgang i Roche til MedWatch før helgen. Da var han optimistisk til Beslutningsforums avgjørelse, men rettet også kritikk mot tiden dette har tatt. 

– Roche sendte inn dokumentasjon til Legemiddelverket i mai 2022, og først nå, 16 måneder senere, kommer denne behandlingen opp til beslutning i Norge. Til sammenligning ble Tecentriq innført i det offentlige helsevesenet i Sverige allerede i august 2022, sa Ohna. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også